ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Η προσέγγισή μας σε ότι αφορά τις εξελίξεις σχετικά με τη βιώσιμη μετακίνηση, στοχεύει στον περιορισμό των εκπομπών που συμβάλλουν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου, στην προστασία των φυσικών πόρων και στην ανάπτυξη νέων φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων σε ότι αφορά τις μετακινήσεις.

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ DS, ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Ο όμιλος PSA και δύο ΜΚΟ, η Transport & Environment (T&E) και η France Nature Environnement (FNE), πιστοποιούν τον τρόπο μέτρησης της πραγματικής κατανάλωσης για τα αυτοκίνητα της DS.

Ο Όμιλος PSA δεσμεύεται έναντι των πελατών του, δημοσιοποιώντας την κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες, όλων των μοντέλων της γκάμας της μάρκας DS.

Τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων προέρχονται από ένα πρωτόκολλο δοκιμών που εκπονήθηκε από τον μη κυβερνητικό Οργανισμό Μεταφορών & Περιβάλλοντος (Transport & Environment) (1) και την Γαλλική Οργάνωση για το Φυσικό Περιβάλλον (France Nature Environnement)(2), και έχει ελεγχθεί από την Bureau Veritas (3). Το συγκεκριμένο αξιόπιστο και επαναλαμβανόμενο πρωτόκολλο δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της DS να μετρήσουν την πραγματική κατανάλωση του αυτοκινήτου τους.

Εμπνευσμένο από το Ευρωπαϊκό σχέδιο εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης (European Real Driving Emissions – RDE), το πρωτόκολλο αυτό μετρά την κατανάλωση με τη χρήση φορητού εξοπλισμού που τοποθετείται στο αυτοκίνητο (PEMS). Η Bureau Veritas, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ανεξάρτητος οργανισμός, εγγυάται τον τρόπο εφαρμογής του πρωτοκόλλου, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εγκρίνεται η πραγματοποίηση των δοκιμών, και πιστοποιεί την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε δρόμους ανοιχτούς στην κυκλοφορία (25χλμ σε αστικό περιβάλλον, 39 εκτός πόλης και 31 σε αυτοκινητόδρομο) και σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης (με χρήση κλιματισμού, επιβάτες και πορτμπαγκάζ γεμάτο με αποσκευές, σε ανηφόρες κλπ.).

 

ΜΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ανταποκρινόμενοι στην οικολογική πρόκληση, δεσμευόμαστε να περιορίσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής μας διαδικασίας. Στην DS, εστιάζουμε στη χρήση ανακυκλωμένων προϊόντων, όπου αυτό είναι εφικτό. Η εξειδικευμένη μας ομάδα ανακύκλωσης καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει ότι τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά και διαθέτουν θερμική και μηχανική αντοχή στο χρόνο, για την εξασφάλιση της μέγιστης απόδοσης.

 

Καθολική ευθύνη για τα προϊόντα

Εξέλιξη

– Αξιολογήσεις κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής

– Επιλογή υλικών με προσανατολισμό τη βιωσιμότητα

 

Παραγωγή

– Χρήση ανακυκλώσιμων υλικών

 

Χρήση

– Απόρριψη υλικών στα σημεία λιανικής (διαχείριση αποβλήτων)

– Ανταλλακτικά

 

Ανάκτηση υλικών

– Απόσυρση αυτοκινήτου

– Αφαίρεση βλαβερών ουσιών και επαναδιαχείριση

– Ευρωπαϊκή οδηγία ELV.

21042020-durable-schema

 

ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Από την ίδρυσή της, η DS Automobiles χρησιμοποιούσε ανακυκλώσιμα υλικά, και συνεχίζει να αυξάνει το ποσοστό χρήσης αυτών των υλικών. Ως μέρος της προσέγγισης του Ομίλου PSA, η μάρκα DS εντείνει τις προσπάθειές της τηρώντας τις δεσμεύσεις της για κατασκευή οχημάτων με τη χρήση ανακυκλώσιμων και βιο-διασπώμενων υλικών, σε ποσοστό 30%.

 

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ/ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ

Ανακυκλώστε το DS σας στο τέλος της ζωής του

Η DS Automobiles αναλαμβάνει, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό διάταγμα σχετικά με τη ρύθμιση των οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους, να περιορίσει την παραγωγή αποβλήτων καθ’όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και να περισυλλέξει το αυτοκίνητό σας στο τέλος της ζωής του. Διαθέτουμε ανεξάρτητους εξειδικευμένους συνεργάτες, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το παλιό σας αυτοκίνητο θα ανακυκλωθεί με τον καλύτερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο, και συνεργαζόμαστε με την εταιρεία CarTakeBack που είναι και ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης απόσυρσης της DS.

Αναλαμβάνουμε δωρεάν την επιστροφή του αποσυρόμενου αυτοκινήτου DS σας, εφόσον:

– Το αυτοκίνητο έχει έως και 9 θέσεις ή είναι επαγγελματικό έως 3.5 τόνων

– Το αυτοκίνητο έχει οριστικά ταξινομηθεί σε χώρα της ΕΕ

– Το αυτοκίνητο διαθέτει όλα τα κύρια εξαρτήματά του

– Το αυτοκίνητο δεν περιέχει σκουπίδια

– Τα πρωτότυπα έγγραφα του αυτοκινήτου επιστρέφονται μαζί με το αυτοκίνητο

Ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης απόσυρσης της DS θα σας παραδώσει ένα πρωτόκολλο οριστικής διαγραφής (Certificate of Destruction – CoD) με την παράδοση του αυτοκινήτου απόσυρσης. Το CoD αποδεικνύει ότι έχετε παραδώσει το αυτοκίνητό σας για ανακύκλωση και δεν είστε πλέον ο νόμιμος ιδιοκτήτης του. Έτσι θα είστε απολύτως σίγουρος ότι το παλιό σας αυτοκίνητο θα αποσυναρμολογηθεί με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

http://www.edoe.gr/

 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ DS

  1. Παράδοση

Για ένα αυτοκίνητο για ανακύκλωση, ζητάμε από τον τελευταίο ιδιοκτήτη του να το μεταφέρει στις εγκαταστάσεις ενός εξουσιοδοτημένου συνεργάτη. Μετά τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης απόσυρσης εκδίδει το πρωτόκολλο οριστικής διαγραφής (CoD).

  1. Προεργασία και αφαίρεση ρυπαντών

Πρώτα αφαιρείται η μπαταρία και απενεργοποιούνται οι αερόσακοι. Στη συνέχεια αφαιρούνται τα υπολείμματα καυσίμου και τα διάφορα υγρά: λιπαντικό κινητήρα, λάδια από το κιβώτιο ταχυτήτων, ψυκτικό υγρό από το κλιματιστικό.

  1. Αποσυναρμολόγηση

Το επόμενο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση των εξαρτημάτων και των μηχανικών μερών που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν σαν ανταλλακτικά ή να επισκευαστούν. Υλικά που ενδεχομένως χαρακτηρίζονται ως οικονομικά συμφέροντα, μπορεί επίσης να ανακτηθούν για ανακύκλωση.

  1. Αποθήκευση

Υλικά που χαρακτηρίζονται ως βλαβερά για το περιβάλλον, αφαιρούνται και αποστέλνονται σε εταιρείες που ειδικεύονται στην ανάκτηση και διαχείριση αποβλήτων.

  1. Τεμαχισμός

Τα προεπεξεργασμένα τμήματα αποστέλλονται σε ένα τεμαχιστή ο οποίος τεμαχίζει το ELV(αποσυρόμενο όχημα) και τα ταξινομεί  σε διάφορες κατηγορίες για περαιτέρω ανακύκλωση ή διάλυση.

  1. Τεχνολογία μετά τον τεμαχισμό (Post Shredder Technology – PST)

Τα διάφορα μέρη μετά τον τεμαχισμό, επεξεργάζονται περαιτέρω με διάφορες τεχνολογίες (μαγνήτες, φυγοκεντρικοί διαχωριστές, επίπλευση) για ανάκτηση μερών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν δευτερεύουσες πρώτες ύλες.

  1. Ανακύκλωση / ανάκτηση / χώροι υγειονομικής ταφής

Τα μέρη των υλικών που προκύπτουν από τον τεμαχιστή και από τις μονάδες επεξεργασίας μετά τον τεμαχισμό (PST plants) μπορούν να ανακυκλωθούν (πχ ως υποκατάστατα του άνθρακα σε υψικαμίνους, ως μέσα αφυδάτωσης σε μονάδες καθαρισμού λυμάτων) ή να ανακτηθούν για χρήση στην τσιμεντοβιομηχανία. Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτρέπει την ανάκτηση του 95% των μερών ενός αυτοκινήτου και μειώνει δραστικά τα απόβλητα για υγειονομική ταφή.