June 1, 2016

Η DS VIRGIN RACING ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ FORMULA E, ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η DS VIRGIN RACING ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ FORMULA E, ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η ομάδα DS Virgin Racing καταλαμβάνει την 3η θέση στην μέχρι σήμερα βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Μετά από ένα δυνατό αγώνα, ο Jean-Eric Vergne κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα μία θέση στον πίνακα του πρωταθλήματος. Η επίδοση του Vergne χάρισε επίσης και στην ομάδα της DS Virgin Racing την 4η Pole Position της χρονιάς.

“Διαθέτουμε δύο ταλαντούχους οδηγούς και τώρα φαίνεται ότι διαθέτουμε και το αυτοκίνητο, έχουμε σημειώσει τις περισσότερες pole positions από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, και καταφέραμε να πετάξουμε την Dragon Racing από την 3η θέση του πρωταθλήματος.” – Alex Tai, Επικεφαλής ομάδας DS Virgin Racing.
“Όταν ξεκινάς από την Pole Position θέλεις να κερδίσεις τον αγώνα και η σημερινή μέρα δεν αποτελεί εξαίρεση ο Buemi όμως είναι πολύ γρήγορος. Ήξερα όταν με προσπέρασε για 2η φορά όταν θα ήταν αδύνατον να τον πιάσω,” εξηγεί ο Vergne. “πιστεύω ότι και οι άλλοι οδηγοί που με προσπέρασαν ήταν εξίσου γρήγοροι. Κοπιάσαμε πολύ για την Pole Position και αυτό αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά της ομάδας, ξέρω όμως ότι δεν θα μπορούσα να πετύχω κάτι καλύτερο από την 5η θέση σήμερα. Κέρδισα πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα η οποία ανέβηκε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, και αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτό. Είναι κάτι που η ομάδα το αξίζει.”
Εντωμεταξύ, ο Bird, που πάλευε με τον Daniel Abt για την 3η θέση, δεν στάθηκε τόσο τυχερός και μετά από μία σύγκρουση με τον Abt κατάστρεψε νωρίς το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Ύστερα από απόφαση των αγωνοδικών που χαρακτηρίστηκε υπερβολική, υποχρεώθηκε να μπει στα πιτς για αλλαγή του ρύγχους. Δυσαρεστημένοι από την απόφαση οι μηχανικοί του Bird προσπάθησαν να κάνουν έφεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Καθώς ο Bird έμπαινε στα πιτς, οι ελπίδες για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος εξανεμίστηκαν, πέφτοντας από την 4η στη 14η θέση. “Είμαι πολύ απογοητευμένος με αυτή την απόφαση,” δηλώνει ο Bird. “δεν περίμενα να μου βγάλουν μαύρη σημαία για μία τόσο ασήμαντη ζημιά, και όπως είπα και στο ραδιόφωνο, δεν πιστεύω ότι το ρύγχος ήταν τόσο χαλαρό. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι η διεκδίκηση του τίτλου των οδηγών, είναι πλέον πολύ δύσκολη για εμένα.”
Στα πιτς η αλλαγή του ρύγχους πήγε πολύ ομαλά και έγινε ταχύτατα, αλλά ο Bird είχε ήδη πέσει 10 θέσεις και ήταν αδύνατον να ξαναμπεί στη 10άδα, τερματίζοντας τελικά 11ος. “Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ομάδα. Είχαμε εδώ και καιρό, στόχο να κυνηγήσουμε τη Dragon Racing στο πρωτάθλημα και παρόλο που σήμερα είχα μία απογοήτευση, η ομάδα έχει πετύχει ένα θρίαμβο. Η προσοχή μου τώρα είναι στραμμένη στον αγώνα του Λονδίνου, ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα είναι το επικό φινάλε της σεζόν.”
Ο επικεφαλής της ομάδας Alex Tai, πρόσθεσε. “Είμαι εξαιρετικά περήφανος και για τους δύο οδηγούς. Η απόφαση ήταν ατυχία για το Sam, που θα είχε σίγουρα έναν υπέροχο αγώνα αν δεν είχε προκύψει η ζημιά, παρόλα ταύτα όμως εκείνος έδειξε το ταλέντο του σκαρφαλώνοντας από την 14η στην 11η θέση. Ο Jev ξεχώρισε κατά τη διάρκεια του Superpole γεγονός που αποδεικνύει ότι κινούμεθα προς τη σωστή κατεύθυνση. Διαθέτουμε πλέον δύο εξαιρετικά ταλαντούχους οδηγούς, και τώρα φαίνεται ότι έχουμε και γρήγορο αυτοκίνητο. Έχουμε κατακτήσει τις περισσότερες pole positions από οποιαδήποτε άλλη ομάδα και έχουμε πετάξει την Dragon Racing από την τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Το Λονδίνο πρόκειται να είναι ένα μεγάλο γεγονός για εμάς, αλλά η ομάδα και οι οδηγοί μας βελτιώνονται σε κάθε αγώνα, και ανυπομονώ για το τι βρίσκεται μπροστά μας. Είμαστε σε μια καλή θέση.”
Ο επικεφαλής της DS Performance Xavier Mestelan Pinon δηλώνει επίσης περήφανος για την απόδοση της ομάδας. “”Είναι σαφές ότι έχουμε κάνει σημαντικές βελτιώσεις στο αυτοκίνητο, χαίρομαι που και οι δύο οδηγοί έχουν τώρα καταφέρει να κατακτήσουν μια pole position με την DSV-01. Εμείς εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε ορισμένες προκλήσεις και η ομάδα μας εργάζεται για αυτές, αλλά για τώρα, θα ήθελα απλώς να συγχαρώ τους ανθρώπους της ομάδας για τη σκληρή δουλειά τους, η οποία, όπως είδαμε και σήμερα, έχει αποδώσει καρπούς.””
Ο αγώνας του Λονδίνου, που σηματοδοτεί το τέλος της σεζόν. Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2&3 Ιουλίου στο Battersea Park.”