DS 9 E-TENSE

Η δύναμη της άνεσης ενός υβριδικού

DS 9 E-TENSE
DS 9 E-TENSE

Τρεις διαθέσιμες επιλογές plug-in υβριδικών κινητήριων συνόλων

Χάρη στις τρεις διαθέσιμες επιλογές κινητήριων συνόλων (225hp, 250hp και 360hp με τετρακίνηση) τα μοντέλα E-TENSE επιτυγχάνουν εκπομπές CO₂ από 0 έως 49g/km.

Τεχνολογία E-TENSE

ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Φορτίστε την μπαταρία σας, ενώ φρενάρετε

Κατά την επιβράδυνση, η κινητική ενέργεια που προέρχεται από τους τροχούς, μετατρέπεται σε ηλεκτρική. Έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να αυξήσετε έως και 15% την αυτονομία της μπαταρίας σας.

Κίνηση αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα

Το E-SAVE mode σας επιτρέπει να κρατήσετε ένα «απόθεμα» ενέργειας, ώστε να μπορείτε να κινηθείτε στα τελευταία χιλιόμετρα του ταξιδιού σας 100% με τον ηλεκτροκινητήρα. Σας δίνει πρόσβαση σε πόλεις, ακόμα και σε περιοχές όπου υπάρχει περιορισμός στην κυκλοφορία.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

ELECTRIC MODE

Επιλογή κίνησης με μηδενικούς ρύπους, αποτελεί την εργοστασιακή προεπιλογή στην εκκίνηση του οχήματος και σας δίνει  τη δυνατότητα να οδηγήσετε στην πλειονότητα των μετακινήσεών σας με μηδενική κατανάλωση καυσίμου.

HYBRID MODE

Η επιλογή υβριδικής κίνησης επιλέγει αυτόματα πως θα χρησιμοποιηθεί ο ηλεκτροκινητήρας ή ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, ανάλογα με τις οδικές συνθήκες και τον τρόπο της οδήγησής σας. Oι επιβάτες δεν θα παρατηρήσουν τις εναλλαγές, ενώ η υβριδική λειτουργία συνδυάζει την απόδοση με την ευελιξία.

SPORT MODE

Προσφέροντας μεγαλύτερη επιτάχυνση, καλύτερη απόκριση στις εντολές του τιμονιού, βελτιστοποίηση στην αλλαγή ταχυτήτων και στη ρύθμιση της ανάρτησης, η επιλογή SPORT MODE σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε στο μέγιστο βαθμό, τις δυνατότητες του DS 9. Θα εκτιμήσετε, τη δυναμική οδήγηση με απόλυτη ασφάλεια.

COMFORT MODE

Αυτό το πρόγραμμα οδήγησης είναι διαθέσιμο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και στα E-TENSE, ενεργοποιεί την ανάρτηση DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, ρυθμίζει τη συμπεριφορά της ανάρτησης σφίγγοντας ή μαλακώνοντάς την, και εγγυάται το καλύτερο δυνατό επίπεδο άνεσης.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ E-TENSE PLUG-IN HYBRID

Αθόρυβη και άνετη οδήγηση

Απολαύστε μια ήρεμη και αθόρυβη οδήγηση όταν ρυθμίζετε το αυτοκίνητο στο Electric Mode. Στα μοντέλα E-TENSE, η ησυχία στο εσωτερικό ενισχύεται από τα ηχο-απορροφητικά κρύσταλλα, που διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό.

Κινηθείτε με πλήρη ανεξαρτησία

Τα υβριδικά plug-in μοντέλα μας, εγγυώνται πλήρη ευελιξία κατά την οδήγηση στην πόλη, ακόμη και σε μποτιλιάρισμα. Στο παρμπρίζ των μοντέλων E-TENSE, ένα γαλάζιο LED ενημερώνει ότι το όχημα κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, για ακόμα μεγαλύτερη άνεση.

Εκπομπές ρύπων

Ένα πραγματικό σημείο αναφοράς, η τεχνολογία E-TENSE plug-in hybrid επιτυγχάνει εκπομπές CO₂ που δεν ξεπερνούν τα 49g/km.

Χώρος αποσκευών και ευκολία χρήσης

Το DS 9 διαθέτει εξαιρετικές αναλογίες διαστάσεων, που έχουν εξελιχθεί προσεκτικά από τους μηχανικούς μας. Χάρη στα 510λ. χωρητικότητας, το πορτμπαγκάζ του DS 9 E-TENSE είναι ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας του.

Αποκλειστικές υπηρεσίες E-TENSE

Επωφεληθείτε από την πληθώρα υπηρεσιών που παρέχονται από την DS Automobiles, που διευκολύνουν την καθημερινή σας ζωή: εντοπίστε σημεία φόρτισης και σχεδιάστε τη φόρτισή σας, ή εγκαταστήστε έναν φορτιστή στο σπίτι, και πραγματοποιήστε τη φόρτιση απευθείας από το smartphone ή το αυτοκίνητό σας.

E-TENSE 4×4 360

Χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες, εμπρός και πίσω,το E-TENSE 4×4 360 σας προσφέρει μέχρι 360hp, που εξασφαλίζουν αξιοζήλευτες επιδόσεις.

Αυτονομία και φόρτιση

ELECTRIC MODE

Επιλογή κίνησης με μηδενικούς ρύπους, αποτελεί την εργοστασιακή προεπιλογή στην εκκίνηση του οχήματος και σας δίνει  τη δυνατότητα να οδηγήσετε στην πλειονότητα των μετακινήσεών σας με μηδενική κατανάλωση καυσίμου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ

Υπολογίστε τη διάρκεια της φόρτισής σας ανάλογα με το επιθυμητό επίπεδο αυτονομίας.

Η αυτονομία του plug-in υβριδικού σας μπορεί να ποικίλει, καθώς επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως οι κλιματολογικές συνθήκες, η ταχύτητά σας ή ακόμα και το στυλ οδήγησης.

TAXYTHTA

Η ταχύτητα είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο την αυτονομία του plug-in υβριδικού σας αυτοκινήτου. Για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας του αυτοκινήτου σας, επικεντρωθείτε στην διατήρηση μίας σταθερής και μέτριας ταχύτητας.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Σε περίπτωση ακραίων θερμοκρασιών καύσωνα ή ψύχους, η μπαταρία πρέπει να παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για να κρυώσει ή να ζεστάνει το χώρο των επιβατών, χρησιμοποιώντας έως και 35% περισσότερη ενέργεια το χειμώνα, γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε να θερμαίνετε ή να ψύχετε το εσωτερικό του plug-in υβριδικού αυτοκινήτου σας όσο ακόμα αυτό βρίσκεται συνδεδεμένο στη φόρτιση.

Η αυτονομία σας με κίνηση μηδενικών εκπομπών

Πραγματοποιήστε τις παρακάτω ρυθμίσεις για να δείτε την πραγματική σας αυτονομία

Νομικές πληροφορίες

¹ Τα στοιχεία που εμφανίζονται για την κατανάλωση, τις εκπομπές CO₂ και την αυτονομία,  προκύπτουν βάσει της διαδικασία δοκιμής WLTP με την οποία λαμβάνουν έγκριση τύπου τα καινούργια οχήματα, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018. Η δοκιμή WLTP αντικαθιστά τον νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο οδήγησης (NEDC) που ήταν το πρωτόκολλο δοκιμών που ίσχυε μέχρι τότε. Με πιο ρεαλιστικές συνθήκες δοκιμής, η κατανάλωση και οι εκπομπές CO₂ που μετρώνται βάσει πρωτοκόλλου WLTP είναι, σε πολλές περιπτώσεις, υψηλότερες από αυτές που μετρώνται με τη διαδικασία NEDC. Οι τιμές για κατανάλωση, εκπομπές CO₂ και αυτονομία μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως: η συχνότητα φόρτισης, το στυλ οδήγησης, η ταχύτητα, προδιαγραφές, τα options, ο τύπος των ελαστικών, η εξωτερική θερμοκρασία και η θερμοκρασία στο χώρο των επιβατών. για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον αντιπρόσωπό σας.