ALLER AU CONTENU
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ & ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗΣ
DS 4
Ανακαλύψτε μια σειρά από βίντεο με οδηγίες χρήσης (video tutorials) και ταινίες που παρουσιάζουν τις τεχνολογίες σε 3D για να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τα πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων επιλογών του οχήματός σας DS 4.
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗΣ
Αποκτήστε πρόσβαση στο εγχειρίδιο χρήσης DS 4 online.
Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό από την εφαρμογή Scan MyDS και MyDS App.
Εκπαιδευτικά βίντεο
Δείτε τα εκπαιδευτικά βίντεο για όλες τις εκδόσεις του DS 4.
 
DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY

Αυτό το βίντεο εξηγεί πώς λειτουργεί η εκτεταμένη οθόνη Head-Up Display, μια τεχνολογία νέας γενιάς που προβάλλει όλα τα ψηφιακά δεδομένα στο παρμπρίζ του DS 4. Μάθετε πώς:

 • Να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτή την τεχνολογία
 • Να ρυθμίζετε το ύψος και τη φωτεινότητα της οθόνης
 • Να μετακινείτε όλες τις πληροφορίες απευθείας στο οπτικό σας πεδίο
DS IRIS SYSTEM

Σε αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο, αποκαλύπτουμε όλα τα χαρακτηριστικά του νέου, καινοτόμου και διαισθητικού οικοσυστήματος πληροφοριών μας, που ενσωματώνει συνδεδεμένη πλοήγηση και προσωπικό βοηθό.
Μάθετε πώς :

 • Να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε προφίλ
 • Να συνδέστε το smartphone σας μέσω Bluetooth, Android Auto ή Apple Carplay
 • Να χρησιμοποιείτε το σύστημα πλοήγησης
 • Να χρησιμοποιείτε φωνητικού ελέγχου IRIS
DS SMART TOUCH

Αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο σας δείχνει πώς να χρησιμοποιείτε το DS SMART TOUCH, το περιβάλλον αφής μας, το οποίο είναι προσβάσιμο απευθείας από την κεντρική κονσόλα του DS 4.
Σας εξηγούμε πώς να:

 • Χρησιμοποιείτε τις άκρες των δακτύλων σας για να ενεργοποιήσετε και να προσαρμόσετε μία από τις 6 κύριες συντομεύσεις (προορισμός, επαφή, ραδιόφωνο κ.λπ.)
 • Να χρησιμοποιείτε το ζουμ
 • Να εξοικειωθείτε με τη λειτουργία αναγνώρισης χειρογράφου (διαθέσιμη κατά τη διάρκεια του 2022, μέσω μιας ενημέρωσης "Over the air")
INFOTAINMENT - ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

Βελτιστοποιήστε τη χρήση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου με αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο:

 • Μάθετε πώς να μετακινείστε στις οθόνες ή να ενεργοποιείτε τα widgets στην κεντρική οθόνη αφής με λίγες μόνο κινήσεις.
 • Αποκτήστε εύκολα πρόσβαση στις αγαπημένες σας λειτουργίες οδήγησης για να τις ενεργοποιήσετε ή να τις προσαρμόσετε
 • Ανοίξτε γρήγορα τη Βοήθεια χρήστη για να κατανοήσετε τη σημασία μιας προειδοποιητικής λυχνίας ή μιας ειδοποίησης
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ ΟΘΟΝΗΣ

Αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο εξηγεί με λίγα βήματα πώς να προσαρμόσετε τις οθόνες του DS 4 :

 • Η κεντρική οθόνη 10""
 • Οθόνες οδηγού (DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY και ψηφιακό ακουστικό)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Σε αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο, μάθετε πώς να εγκαθιστάτε ενημερώσεις για το DS 4 απευθείας μέσω της κεντρικής οθόνης 10"" του οχήματος. Χάρη σε αυτό:

 • Αποκτήστε τις τελευταίες εκδόσεις των εφαρμογών σας
 • Μην χάνετε ποτέ μια νέα υπηρεσία
DS DRIVE ASSIST

Μάθετε πώς να αξιοποιείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διάφορες λειτουργίες του DS DRIVE ASSIST με αυτό το βίντεο οδηγιών:

 

 • Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go
 • Υποβοήθηση τοποθέτησης στη λωρίδα κυκλοφορίας 
ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
Ανακαλύψτε βίντεο παρουσίασης των τεχνολογιών που είναι διαθέσιμες στο DS 4.
 
DS NIGHT VISION
Μια κάμερα υπερύθρων που είναι τοποθετημένη στη μάσκα του DS 4 εντοπίζει πεζούς και ζώα έως και 200 μέτρα μπροστά και τα εμφανίζει στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τον κίνδυνο και να αντιδράτε με ασφάλεια. Ένα πραγματικό βήμα προς τα εμπρός στην ασφάλεια που εγγυάται πιο ξεκούραστη οδήγηση, ακόμα και μέσα στη νύχτα.
DS AIR
Πλήρως ενσωματωμένος στο ταμπλό, ο αόρατος αεραγωγός DS AIR είναι ένα μοναδικό σύστημα εξαερισμού που είναι ταυτόχρονα διακριτικό και αποτελεσματικό. Με τον συμπαγή σχεδιασμό του, προσδίδει ροή και καθαρότητα στο σχεδιασμό του ταμπλό.
DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
Με τη βοήθεια μιας κάμερας που βρίσκεται στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, τεσσάρων αισθητήρων συμπεριφοράς και τριών επιταχυνσιόμετρων, η ανάρτηση DS ACTIVE SCAN SUSPENSION ενεργεί άμεσα σε κάθε έναν από τους τροχούς ανεξάρτητα, για να κάνει την ανάρτηση πιο σφιχτή ή πιο μαλακή ανάλογα με τις οδικές συνθήκες.
INFODIVERTISSEMENT

Το DS IRIS SYSTEM είναι το νέο μας διαισθητικό, εργονομικό οικοσύστημα πληροφοριών που μπορεί να εξατομικευτεί πλήρως. Συνδυάζει έναν προσωπικό βοηθό που χρησιμοποιεί μια διεπαφή αφής καθώς και την κατανόηση των όσων λέτε, ώστε το σύστημα να κάνει αυτό που θέλετε, όταν το θέλετε.

 

Αποκτήστε πρόσβαση σε μία από τις 6 αγαπημένες σας συντομεύσεις (προορισμός, επαφή, ραδιόφωνο, ρύθμιση εξαερισμού κ.λπ...) με μία μόνο κίνηση, χωρίς να παίρνετε τα μάτια σας από το δρόμο, μέσω του DS SMART TOUCH. Τέλεια τοποθετημένη κοντά στο χέρι σας, αυτή η οθόνη αφής ακολουθεί τις κινήσεις σας και αναγνωρίζει χειρονομίες όπως μεγέθυνση, σμίκρυνση, ακόμη και χειρογραφήματα.

DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY
Το Extended Head Up Display σηματοδοτεί μια καθηλωτική οπτική εμπειρία που μοιάζει με την επαυξημένη πραγματικότητα. Προβάλλοντας μέσα από το παρμπρίζ μια εικόνα διαγωνίου 21 ιντσών 4 μέτρα μπροστά, οι ψηφιακές πληροφορίες φαίνονται να βρίσκονται στο δρόμο, ώστε να μην χρειάζεται να πάρετε ποτέ τα μάτια σας από πάνω του.
DS MATRIX LED VISION
Οι υπνωτιστικοί προβολείς DS MATRIX LED VISION του DS 4 σε συνδυασμό με τα φώτα ημέρας, πραγματικές λεπίδες φωτός που αποτελούνται από 98 λυχνίες LED, δίνουν μια εντυπωσιακή και διεισδυτική εμφάνιση, τόσο γοητευτική όσο και ενδιαφέρουσα.
Πακέτο ανίχνευσης οπίσθιας κυκλοφορίας
Για επιπλέον ασφάλεια, το σύστημα αυτό ανιχνεύει τα οχήματα στα πλευρικά τυφλά σημεία σας όταν οδηγείτε, ανεξάρτητα από την ταχύτητα προσέγγισής τους. Με εμβέλεια έως και 75 μέτρα, σας προειδοποιεί για τους κινδύνους με μια λυχνία LED που αναβοσβήνει στον καθρέφτη της αντίστοιχης πλευράς. Όταν κάνετε ελιγμούς με όπισθεν, σας ειδοποιεί για κινούμενα εμπόδια σε απόσταση έως και 40 μέτρων στο πίσω τυφλό σημείο σας.
ADML PROXIMITY
Το DS 4 ξεκλειδώνει αυτόματα όταν πλησιάζετε σε απόσταση 2 μέτρων και εμφανίζονται οι χειρολαβές της πόρτας, που μέχρι τότε ήταν κρυμμένες. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκκινήσετε το αυτοκίνητό σας εύκολα με το κουμπί Start/Stop. Όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητο, ισχύει η ίδια αρχή. Οι χειρολαβές των θυρών αποσύρονται και το αυτοκίνητο κλειδώνει αυτόματα.
ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ
Το σύστημα Advanced Traction Control προσαρμόζει την πρόσφυση των μπροστινών τροχών και, χάρη στις τρεις λειτουργίες οδήγησης που διαθέτει, σας επιτρέπει να οδηγείτε με ασφάλεια σε δύσκολα εδάφη, όπως χιόνι, άμμος ή λάσπη. Επιπλέον, το σύστημα Hill Assistant Descent Control μειώνει τον κίνδυνο ολίσθησης ή απώλειας ελέγχου σε κλίσεις άνω του 5%.
DS DRIVE ASSIST
Δημιουργήσαμε το DS DRIVE ASSIST για να σας βοηθήσουμε, ενώ σας δίνουμε τη δυνατότητα να ανακτήσετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας ανά πάσα στιγμή. Το DS DRIVE ASSIST ελέγχει την ταχύτητα και την απόσταση σε σχέση με το προπορευόμενο όχημα και τοποθετεί το DS 4 με ακρίβεια στη λωρίδα του, ανάλογα με το πού θέλετε, μετακινώντας το τιμόνι. Ελέγχει την ταχύτητα και την κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ηρεμία σας στο τιμόνι.
DS DRIVE ASSIST 2.0


Δημιουργήσαμε το DS DRIVE ASSIST για να σας βοηθήσουμε, ενώ σας δίνουμε τη δυνατότητα να ανακτήσετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας ανά πάσα στιγμή. Το DS DRIVE ASSIST ελέγχει την ταχύτητα και την απόσταση σε σχέση με το προπορευόμενο όχημα και τοποθετεί το DS 4 με ακρίβεια στη λωρίδα του, ανάλογα με το πού θέλετε, μετακινώντας το τιμόνι. Ελέγχει την ταχύτητα και την κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ηρεμία σας στο τιμόνι.

 


Το DS DRIVE ASSIST 2.0 διευρύνει την εμπειρία της αυτόνομης οδήγησης, περιλαμβάνοντας την ημιαυτόματη αλλαγή λωρίδας και την αναμενόμενη σύσταση ταχύτητας σύμφωνα με τις πινακίδες σήμανσης.

HIFI SYSTEM FOCAL ELECTRA®
Απολαύστε μια ηχητική εμπειρία απαράμιλλης καθαρότητας με αυτό το απίστευτο ηχοσύστημα που διαθέτει 14 ηχεία και ισχύ 690 Watt. Για την άνεσή σας, το γυαλί με απανωτές στρώσεις και ακουστική μεμβράνη ενισχύει τον ήχο του συστήματος FOCAL Electra®, δημιουργώντας ένα ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ E-TENSE
Ανακαλύψτε τα ειδικά εκπαιδευτικά βίντεο για τα plug-in υβριδικά μοντέλα μας
 
Πώς λειτουργεί το DS 4 E-TENSE;
Πλατφόρμα τελευταίας γενιάς και υβριδικό, ανακαλύψτε όλα τα πλεονεκτήματα του DS 4 E-TENSE.
Πώς να φορτίσετε το DS 4 E-TENSE;
Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο, ανακαλύψτε την επιλογή των διαφορετικών τρόπων φόρτισης με τους αντίστοιχους χρόνους φόρτισης και μάθετε πώς να διαβάζετε τα διαφορετικά χρώματα των φωτεινών οδηγών που εμφανίζονται στην καταπακτή φόρτισης.
Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το plug-in υβριδικό σας όχημα;

Για να βελτιστοποιήσετε τις επιδόσεις του plug-in υβριδικού οχήματος E-TENSE, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε αυτό το σύντομο βίντεο-σεμινάριο που επικεντρώνεται στις καλές χρήσεις της υβριδικής λειτουργίας.

 

Μεταξύ της εξοικονόμησης καυσίμου και της αυξημένης αυτονομίας, ανακαλύψτε τις συμβουλές μας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το αυτοκίνητό σας.

DS Automobiles x Free2move : s'inscrire


Découvrez les tutoriels pour les solutions à la charge
Ce tutoriel vidéo vous indique comment souscrire au service « Charge My Car », via l’application Free2move. Suivez les étapes pour bénéficier de toutes ses fonctionnalités : identification des bornes de recharge publiques disponibles et compatibles avec votre voiture électrique ou hybride rechargeable, planification de votre trajet et paiement simplifié. Directement accessible depuis votre Smartphone ou sur l’écran de votre voiture, « Charge My Car » simplifie vos déplacements, partout en Europe.

Recharger son véhicule électrique ou hybride rechargeable


Découvrez, à travers ce tutoriel vidéo, comment trouver la station de recharge la plus proche de vous, la plus économique ou la plus rapide, grâce à la fonctionnalité « Charge My Car » de l’application Free2move, directement accessible depuis l’écran de votre voiture ou votre Smartphone. Débutez et arrêtez ensuite la charge de votre véhicule électrique ou hybride rechargeable sur l’ensemble des stations du réseau Free2move, avec votre carte de recharge ou votre Smartphone.

Préparer son voyage


Suivez les instructions de ce tutoriel vidéo pour préparer un long trajet en voiture électrique ou hybride rechargeable avec le service « Charge my Car », disponible depuis l’application Free2move. Accédez au plus grand réseau européen de stations de recharge et déterminez l’itinéraire optimal pour faciliter tous vos trajets, même les plus longs.