ALLER AU CONTENU

Πακετο φρενων και τακακια φρενων

ΠΑΚΕΤΟ ΦΡΕΝΩΝ

Το σύστημα πέδησης πρέπει να ανταποκρίνεται άμεσα και με ακρίβεια στις κινήσεις σας. Ένας τακτικός έλεγχος θα διασφαλίσει την ασφάλειά σας και θα αποφύγει μεγαλύτερες αποστάσεις πέδησης.

Μπορείτε να επιλέξετε να πραγματοποιήσετε μια υπηρεσία αξιολόγησης των φρένων για τον έλεγχο των ζωτικών εξαρτημάτων (τακάκια, δίσκοι και δαγκάνες).

Εάν απαιτείται αντικατάσταση εξαρτήματος, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες φρένων που προσφέρει το συνεργείο DS σας.

Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει :

 • Ένα σετ 4 τακάκια για τα μπροστινά φρένα
 • Εργασία για την τοποθέτηση
 • Οπτικούς ελέγχους από τους ειδικούς της DS
 • Έκθεση των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ DS;

ΤΑΚΑΚΙΑ ΦΡΕΝΩΝ

 •  Η τριβή που προκαλείται από το φρενάρισμα οδηγεί στην παραγωγή υπερβολικής θερμότητας.
 • Το υλικό στα τακάκια των φρένων είναι πιο μαλακό από αυτό που χρησιμοποιείται για τους δίσκους, οπότε φθείρεται πιο γρήγορα.

 

Τα φθαρμένα τακάκια μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο δίσκο του φρένου.

ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ

Κατά το φρενάρισμα, οι δίσκοι των φρένων έχουν πολλές απαιτήσεις. Οποιαδήποτε φθορά μπορεί να προκαλέσει κραδασμούς. Η βέλτιστη απόδοση των φρένων εξαρτάται από την καλή κατάστασή τους.

ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΦΡΕΝΩΝ

Αν και χρησιμοποιούνται λιγότερο από τα τακάκια, εξακολουθούν να υφίστανται τις ίδιες δυνάμεις.

ΥΓΡΟ ΦΡΕΝΩΝ

 • Το παλιό υγρό μπορεί όχι μόνο να οδηγήσει σε απώλεια της απόδοσης των φρένων, αλλά και μια διαρροή στο υδραυλικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των φρένων. Μια λυχνία στο ταμπλό θα δείξει το επίπεδο προειδοποίησης.
 • Σε περίπτωση ασυνήθιστα μεγάλης πτώσης του υγρού των φρένων, ζητήστε συμβουλές από τον ειδικό DS σας το συντομότερο δυνατό.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΔΗΣΗΣ;

ΠΕΝΤΑΛ ΦΡΕΝΟΥ

 • Το πεντάλ του φρένου είναι σκληρό: Αυτό μπορεί να οφείλεται σε βλάβη στο σύστημα υποβοήθησης πέδησης, στους εύκαμπτους ή ηλεκτρικούς σωλήνες του υδραυλικού συστήματος, στους κυλίνδρους των τροχών ή στις δαγκάνες.
 • Το πεντάλ φρένων είναι μαλακό: Το πεντάλ πέφτει στο χώρο των ποδιών και πρέπει να το αντλήσετε για να μπορέσετε να φρενάρει. Λάβετε υπόψη σας ότι αυτό αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος στο υδραυλικό σύστημα.

 

ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ

 • ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ: Ένας κύλινδρος τροχού ή μια δαγκάνα μπορεί να έχει μπλοκάρει, ή πιο απλά ένα ελαστικό έχει ξεφουσκώσει. Τα φθαρμένα αμορτισέρ μπορούν επίσης να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
 • ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΡΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ: Αυτό πιθανόν να οφείλεται σε ελαττωματικούς δίσκους φρένων, σε κάποιο χαλαρό εξάρτημα ή σε υπερβολικό κενό στον μπροστινό ή τον πίσω άξονα.
 • ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ: Εάν τα φρένα μπλοκάρουν με το παραμικρό άγγιγμα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι προβλήματος στους δίσκους, ταμπούρα ή στα τακάκια.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΔΗΣΗΣ DS

Τα εξαρτήματα DS προσφέρουν αξιοσημείωτες ιδιότητες και πληρούν αυστηρές προδιαγραφές.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι απαιτήσεις της DS Automobiles σας εγγυώνται ποιοτικά υλικά, βελτιστοποιημένη αντοχή στη φθορά και αποτελεσματικότητα των φρένων.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ

Η αποτελεσματικότητα των συστημάτων πέδησης εξαρτάται από την κατάστασή τους και βασίζεται σε διάφορα εξαρτήματα: τακάκια φρένων, δίσκοι και ταμπούρα φρένων. Για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους, είναι απαραίτητο να :

 

 

 • Να ελέγχετε την κατάσταση των τακακιών των φρένων σας (περίπου κάθε 10.000 χλμ.). Σας συμβουλεύουμε να τα αντικαταστήσετε όταν το πάχος τους μειωθεί στα 2 mm.
 • Να ελέγχετε τους δίσκους των φρένων σας κάθε φορά που αλλάζετε τα τακάκια, για να βεβαιωθείτε ότι το πάχος τους είναι όσο το πάχος των προδιαγραφών του κατασκευαστή.
 • Να αλλάζετε τα υγρά των φρένων τουλάχιστον μία φορά κάθε 2 χρόνια ή κάθε 40.000 km ή 60.000 km, ανάλογα με το πότε τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία το όχημά σας. Είναι απαραίτητο.
DS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ως υπεύθυνος κατασκευαστής, η DS Automobiles συμμετέχει ενεργά στην επεξεργασία των ρύπων.

Από το σχεδιασμό του οχήματος έως την επανεπεξεργασία των μεταχειρισμένων εξαρτημάτων, η DS Automobiles και το δίκτυό της δεσμεύονται να αναλάβουν επαγρύπνηση σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής του οχήματος.

*Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.stellantis.com

Υπηρεσιες

DS Service excellence
Το DS Service σας προσφέρει τη σιγουριά της άριστης συντήρησης.
AFTERSALES ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Το DS Service σας υποστηρίζει σε κάθε στάδιο της ζωής του οχήματός σας με αποκλειστικές προσφορές.