ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ DS

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ DS

Τεχνολογική ευφυΐα στην υπηρεσία της οδήγησης, εργονομικός σχεδιασμός χειριστηρίων, δυνατότητες δικτύωσης που συμβαδίζουν με την ψηφιακή εποχή, ισχυροί και ταυτόχρονα οικονομικοί κινητήρες, τόσα πλεονεκτήματα που δίκαια χαρακτηρίζουν τη DS ως το απόλυτο τεχνολογικό αντικείμενο.
Τα μοντέλα DS είναι μια επίδειξη της καινοτομίας και της ευφυΐας που διέπουν τη μάρκα. Όλα τα μοντέλα προσφέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών μας για επιδόσεις, ασφάλεια και ευχαρίστηση στην οδήγηση.

 

DS LED VISION

Odyssee_Innovaton_DS-LED-Vision

Το σύστημα φώτων DS LED Vision χαρίζει μία μοναδική φωτιστική ταυτότητα σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της DS, συνδυάζοντας τις τεχνολογίες LED και xenon με τα καινούργια φλας «κυλιόμενης λωρίδας». Η ορατότητα που εξασφαλίζουν αυτά τα φωτιστικά σώματα είναι κορυφαία και κάνει την οδήγηση τη νύχτα πολύ πιο ξεκούραστη, γεγονός που οφείλεται στην ποιότητα και στην απόδοση της μεσαίας, όσο και της μεγάλης σκάλας των προβολέων, οι οποίοι εκτός από την εξαιρετική τους απόδοση, διακρίνονται και για την περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας.

Συνδυάζοντας αυτές τις δύο τεχνολογίες, επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, τόσο από τα φώτα πορείας (έως και 50%), όσο και από τους προβολείς (έως και 67%). Και τέλος, αξίζει να αναφερθεί και η διάρκεια ζωής των LED, που φτάνει μέχρι και τις 20.000 ώρες και είναι 20 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τους κοινούς λαμπτήρες αλογόνου.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, εξασφαλίζει εξαιρετικά άνετη οδήγηση, και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να δει καλύτερα το χώρο εισόδου ή εξόδου μίας στροφής, καθιστώντας έτσι ασφαλέστερη την οδήγηση.

 

STOP AND START

Odyssey_Innovation_Stop-and-StartΆλλη μία καινοτομία είναι και η τεχνολογία Stop&Start, που εξασφαλίζει τον περιορισμό της κατανάλωσης και των εκπομπών του CO2, κάνοντας ταυτόχρονα και το αυτοκίνητο πιο αθόρυβο.
Το σύστημα Stop&Start σβήνει τον κινητήρα λίγο πριν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί (στο φανάρι ή σε μποτιλιάρισμα για παράδειγμα), και τον ξαναβάζει μπροστά μόλις ο οδηγός τραβήξει το πόδι του από το φρένο.

 

 

ACTIVE CITY BREAK

Innovation_Active_city_BreakΓια ακόμα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, οι DS 3 και DS 3 Cabrio, διαθέτουν για πρώτη φορά και την τεχνολογία φρεναρίσματος κινδύνου, το οποίο σε συνδυασμό με το Active City Brake, βοηθά στην αποτροπή μικρο-συγκρούσεων με χαμηλή ταχύτητα.
Ένα ραντάρ μικρής εμβέλειας, τοποθετημένο στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, εντοπίζει τα εμπόδια όπως τα κινούμενα ή τα ακινητοποιημένα οχήματα που κινούνται στην ίδια λωρίδα με εμάς. Σε ταχύτητες μέχρι 30 χλμ., ο αισθητήρας αναγνωρίζει τον κίνδυνο σύγκρουσης και επικοινωνεί απευθείας με τη μονάδα ελέγχου πέδησης, – χωρίς να χρειάζεται να πατήσει ο οδηγός το πεντάλ των φρένων – με στόχο να αποτρέψει τη σύγκρουση, ή να περιορίσει κατά το δυνατόν τις συνέπειές της, μειώνοντας την ταχύτητα. Το αυτόματο σύστημα πέδησης έχει τη δυνατότητα να σταματήσει το αυτοκίνητο, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο μένει προσωρινά εντελώς ακινητοποιημένο (για περίπου 1,5δλ.) επιτρέποντας στον οδηγό να αποκτήσει και πάλι τον έλεγχο πατώντας το πεντάλ των φρένων. Πριν την ενεργοποίηση του αυτόματου φρεναρίσματος και εφόσον το σύστημα αναγνωρίσει επικίνδυνη κατάσταση, γεμίζει προκαταβολικά το υδραυλικό κύκλωμα των φρένων, και ενεργοποιεί απαλά τις δαγκάνες (Λειτουργία προφόρτισης, ένα χαρακτηριστικό που δεν αντιλαμβάνεται ο οδηγός).
Εάν υπάρχει ανάγκη αυτόματου φρεναρίσματος, το σύστημα αντιδρά ταχύτερα (κερδίζοντας πολύτιμα χιλιοστά του δευτερολέπτου).

 

HEAD- UP DISPLAY

Για να γίνει ακόμα πιο έντονη η οδηγική σας εμπειρία, στην DS 5 διατίθεται και το σύστημα HUD (Head-Up display), που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να έχει όλες τις πληροφορίες για τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, ακριβώς μπροστά στο οπτικό του πεδίο.
Η έγχρωμη αυτή απεικόνιση, ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό χαρακτηριστικό, προβάλει τις βασικές πληροφορίες οδήγησης σε ένα πάνελ που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, δίνοντας έτσι την αίσθηση καλύτερου ελέγχου. Στο πάνελ εμφανίζονται : ταχύτητα, ρυθμίσεις του cruise control/περιοριστή ταχύτητας και οδηγίες δορυφορικής πλοήγησης.

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ (LANE DEPARTURE  WARNING)

Odyssey_Innovation_AfilΠερισσότερο ευαίσθητο, είναι και το 2ης γενιάς σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, με το οποίο εφοδιάζεται η DS σας. Μόλις το αυτοκίνητο περάσει τη διαχωριστική γραμμή, ο οδηγός ειδοποιείται μέσω δόνησης στο κάθισμά του. Το σύστημα βασίζεται σε μία μικροκάμερα τοποθετημένη στον πλευρικό καθρέφτη και μία τεχνολογία ψηφιακής καταγραφής και αναγνώρισης της διαχωριστικής γραμμής. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, βοηθά σε καταστάσεις υπνηλίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΙΔΙ

Odyssey_Innovation_ADMLΑπλότητα και πρακτικότητα που φτιάχνουν τη μέρα σας !
Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, υπάρχουν τα συστήματα ‘keyless access’(πρόσβαση χωρίς κλειδί), και ‘start system’(εκκίνησης) όπου το αυτοκίνητο αναγνωρίζει τον οδηγό καθώς εκείνος πλησιάζει. Αγγίξτε απλά την πόρτα ή τη χειρολαβή και το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει. Πατήστε στη συνέχει το πλήκτρο ‘start’ και είστε έτοιμος !

.

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ (CTI)

ODyssey_Innovation_ControleTraction

Ασφαλέστερη οδήγηση, καλύτερος έλεγχος στο δρόμο !

Σύστημα που σε συνδυασμό με το ESC, βελτιώνει την πρόσφυση, και περιορίζει το σπινάρισμα, βοηθώντας έτσι τις εκκινήσεις σε ολισθηρές συνθήκες, ανεξάρτητα από τον τύπο του οδοστρώματος και τη λειτουργία του κινητήρα.

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΓΩΝΙΑΣ

Odysey_Innovation_SAMΚορυφαίας τεχνολογίας σύστημα ασφάλειας που συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της πλευρικής ορατότητας. Σε περίπτωση που στην ίδια πορεία με το δικό μας αυτοκίνητο, και στις τυφλές πίσω γωνίες, εντοπιστεί άλλο αυτοκίνητο ή μηχανή, τότε το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό, ενεργοποιώντας μία φωτεινή ένδειξη στον αντίστοιχο πλευρικό καθρέφτη.