ALLER AU CONTENU
DS & Τέχνες και χειροτεχνία
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ DS x MÉTIERS D’ART:
 ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ANNE LOPEZ
Παρίσι, 23 Μαρτίου 2022

Με γνώμονα την έρευνα για τη δημιουργικότητα και την ποιότητα, οι ομάδες της DS Automobiles ξεκίνησαν το 2021 έναν διαγωνισμό σχεδιασμού, εστιάζοντας στους καλύτερους Γάλλους τεχνίτες, σε συνεργασία με το Studio Métiers Rares.

Από τους τρεις φιναλίστ (Anne Lopez – general creative, Dimitri Hlinka και Nicolas Pinon, Jean-Baptiste Saint-Criq, Cercus marquetry), που επιλέχθηκαν από μια επιτροπή η οποία αποτελούνταν από ομάδες της DS Automobiles και κορυφαίες προσωπικότητες στα πεδία της τέχνης και του σχεδιασμού, ζητήθηκε να δημιουργήσουν μια επένδυση για το πλαίσιο των θυρών του DS 9. Η επιτροπή έχρισε την Anne Lopez νικήτρια του πρώτου διαγωνισμού DS x MÉTIERS D’ART και η DS Automobiles τής χορήγησε προϋπολογισμό για να δημιουργήσει εσωτερική επένδυση για ένα μοναδικό μοντέλο DS 9 (με τίτλο DS 9 MÉTIERS D’ART).

Η σχεδιάστρια Anne Lopez βασίστηκε σε εξειδικευμένες τεχνικές για να δημιουργήσει την επένδυση μακριά από το αυτοκίνητο. Αντλεί ιδιαίτερη έμπνευση από την κίνηση και την επίδραση του ανέμου στη φύση. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισιού και του École d’Art Mural Versailles, έχει ήδη δει το έργο της να εκτίθεται στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία και έγινε η πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού DS x MÉTIERS D’ART.
*Μέλη της επιτροπής: Pascal Morand, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Fédération de la Haute Couture et de la Mode, Lison de Caunes, Μαιτρ στην τέχνη των ψάθινων ψηφιδωτών, Hubert Barrère, Καλλιτεχνικός διευθυντής του Maison Lesage και κατασκευαστής κορσέδων, Anna Le Corno, επιπλοποιός και σχεδιάστρια από το Atelier Farouche Paris, Béatrice Foucher, DS Automobiles CEO, Thierry Metroz, Διευθυντής σχεδίου της DS Automobiles και Jean-Philippe Vanhulle, Επικεφαλής του στούντιο ταπετσαριών της DS Automobiles