July 11, 2018

Ο SAM BIRD & Η DS VIRGIN RACING “ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ” ΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ FORMULA E

Ο SAM BIRD & Η DS VIRGIN RACING “ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ” ΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ FORMULA E

Ο Βρετανός πιλότος Sam Bird και ο Γάλλος Jean-Eric Vergne, διεκδικούν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, στον αγώνα της Ν.Υόρκης.

Ο Βρετανός πιλότος Sam Bird και η αγωνιστική ομάδα της DS Virgin Racing δηλώνουν «έτοιμοι για την πρόκληση”, καθώς βαδίζουμε προς στον καθοριστικό για τον τίτλο οδηγών και κατασκευαστών του πρωταθλήματος Formula E, τελευταίο γύρο που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη.

Οι δύο τελευταίοι αγώνες του πρωταθλήματος των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα διεξαχθούν το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουλίου στην περιοχή Red Hook, του Brooklyn, με τον Bird και τον μόνιμο αντίπαλό του σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, Jean-Eric Vergne να είναι πλέον οι μόνοι διεκδικητές του τίτλου. 58 συνολικά βαθμοί είναι διαθέσιμοι για συγκομιδή από τους δύο  αγώνες που απομένουν, και 23 εκείνοι που χωρίζουν τον Bird από τον Vergne.

Ο Bird, που έχει 3 νίκες για φέτος και έχει ανέβει άλλες 3 φορές στο βάθρο, επιστρέφει σε έναν αγώνα που την περασμένη χρονιά είχε σημειώσει εκείνο το περίφημο ‘clean sweep’ και στους δύο αγώνες, με μία pole position, συγκεντρώνοντας συνολικά 53 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή, η αγωνιστική ομάδα της DS Virgin Racing θα κυνηγήσει τον τίτλο των κατασκευαστών, από την 3η θέση που βρίσκεται μέχρι σήμερα, υπολογίζοντας σε συγκομιδή όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών από τον Bird και τον συμπατριώτη του και team-mate Alex Lynn, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του στη Formula E στον αγώνα της Ν.Υόρκης το 2017. Σε αυτό τον αγώνα ο Alex Lynn κατέλαβε στην παρθενική του συμμετοχή σε αγώνα, την pole position και έγινε ο 2ος οδηγός που το έχει πετύχει αυτό, στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Η ελαφρώς τροποποιημένη διαδρομή και η αυξημένη συνολική απόσταση, κάνουν τον αγώνα του Σαββάτου, το μεγαλύτερο της φετινής χρονιάς.

Εν όψει του αγώνα του Σαββατοκύριακου ο Bird δήλωσε : “Είναι σίγουρο ότι είμαστε πανέτοιμοι για την πρόκληση και θα τα δώσουμε όλα. Θα είναι δύσκολο με την νέα χάραξη της πίστας και το μεγαλύτερο σε μήκος γύρο, αλλά όλη η ομάδα δουλεύει ‘στα κόκκινα’– όπως και όλη τη χρονιά – για να είμαστε έτοιμοι για το Σαββατοκύριακο. Ξεκινώντας τη χρονιά, δεν περιμέναμε με τίποτα να είμαστε σε αυτή τη θέση, αλλά είμαστε εδώ και  θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Και συνεχίζει ο Lynn: “Είναι θαυμάσιο που επιστρέφω στη Ν.Υόρκη, εκεί όπου ξεκίνησα να αγωνίζομαι για το πρωτάθλημα της Formula E. Είναι ένα θαυμάσιο μέρος για αγώνα. Σαν ομάδα, διακυβεύονται πολλά εδώ , και για αυτό δουλέψαμε σκληρά στον εξομοιωτή και πίσω στην βάση μας στο Silverstone, ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Ξέρω ότι μπορώ να φέρω πολύ καλά αποτελέσματα τόσο για εμένα, όσο και για την ομάδα και φυσικά να στηρίξω το Sam.”

Ο Sylvain Filippi, γενικός διευθυντής της DS Virgin Racing, σχολίασε: “Η προετοιμασία από τον τελευταίο αγώνα ήταν ιδιαίτερα έντονη για όλους, καθώς ξέρουμε πολύ καλά για τι παλεύουμε. Την περσινή χρονιά ήταν το τέλειο Σαββατοκύριακο για την ομάδα, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι φέτος η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη, λόγω των πολύ ισχυρών αντιπάλων μας. Εντούτοις, είμαι σίγουρος ότι κάθε μέλος της ομάδας μας θα δώσει και τον καλύτερο εαυτό του.”

Ο επικεφαλής της DS Performance, Xavier Mestelan Pinon προσθέτει: “Οι δύο τελευταίοι αγώνες της χρονιάς, προβλέπονται εξαιρετικά συναρπαστικοί, καθώς ο ανταγωνισμός του Sam και του πρώην team-mate του βρίσκεται στο κατακόρυφο. Με μόλις 23 βαθμούς διαφορά, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε, και θα δώσουμε το μέγιστο δυνατό ώστε να επαναλάβουμε το θρίαμβο της περσινής χρονιάς.”

Για περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα, συμπεριλαμβανόμενων και φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης και βίντεο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των media : http://map.ds-virginracing.com/