May 3, 2018

ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ Ο SAM BIRD & Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ DS VIRGIN RACING

ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ Ο SAM BIRD & Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ DS VIRGIN RACING

Τρίτη θέση για τον Βρετανό πιλότο, μετά από ένα δραματικό τελευταίο γύρο. Η ομάδα της DS Virgin Racing διατηρεί την δεύτερη θέση τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών, όσο και σε εκείνο των κατασκευαστών. Το πρωτάθλημα της Formula E συνεχίζεται με τον αγώνα του Βερολίνου στις 19 Μαΐου.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ο οδηγός της DS Virgin Racing, Sam Bird, μετά από ένα δραματικό φινάλε στον αγώνα Formula E που διεξήχθη στο Παρίσι. Ο Βρετανός κατάφερε κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή του αγώνα να εξασφαλίσει την τρίτη θέση του αγώνα.  Με αυτή την επίδοση η ομάδα διατηρεί το πολύ καλό ‘momentum’ στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, φιγουράροντας στη 2η θέση στη βαθμολογία τόσο των οδηγών, όσο και των κατασκευαστών.

Ο Bird έδειξε για μία ακόμα φορά, από την αρχή την ταχύτητά του, και πετυχαίνοντας κορυφαίο χρόνο στα δοκιμαστικά, με τον συμπατριώτη του Alex Lynn να ακολουθεί στην 6η θέση. Στις κατατακτήριες δοκιμές, ο Bird έχασε για ελάχιστα την pole position από τον Jean-Eric Vergne, ενώ ο Lynn ξεκίνησε τελικά τον αγώνα από την 15η θέση, πάρα το γεγονός ότι η διαφορά του από τον πρώτο ήταν μόλις μισό δευτερόλεπτο.

Με το σήμα της εκκίνησης, ο Bird κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Andre Lotterer που πίεζε για τη 2η θέση, ενώ κυνηγούσε στο πρώτο μισό του αγώνα τον 1ο Vergne που προηγείτο.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Lotterer καθυστέρησε στο φρενάρισμα στον 35ο γύρο, με αποτέλεσμα να προσπεράσει τον Bird τον οποίο προσπέρασε στον επόμενο γύρο και ο Lucas di Grassi. Η 4η θέση έδειχνε ότι οι ελπίδες του Βρετανού για να ανέβει στο βάθρο είχαν δραματικά περιοριστεί, δευτερόλεπτα όμως  πριν τον τερματισμό, ο Lotterer – 3ος πλέον – έχασε την ισχύ του. Λίγα μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό, ο Bird ήταν αδύνατον να αποφύγει το αργό Techeetah του Lotterer, τα αυτοκίνητα συγκρούσθηκαν, αλλά παρόλα αυτά ο Bird κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση ανεβαίνοντας έτσι για 14η φορά στο βάθρο των νικητών στο πρωτάθλημα της Formula E.  Παρά τον καλό αγώνα του, ο Lynn δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 14η θέση.

Όπως δήλωσε ο Bird μετά τον αγώνα: “Το Σαββατοκύριακο αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρό για εμάς και την ομάδα αλλά ο Jean-Eric [Vergne] έκανε ένα πολύ έξυπνο αγώνα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τον συναγωνιστούμε. Θεωρώ ότι άξιζε πραγματικά τη νίκη, και ξέρω πόσο σημαντική είναι μία νίκη εντός έδρας. Ήταν πράγματι ένας επεισοδιακός αγώνας και αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος που κατάφερα να τερματίσω στην 3η θέση εξασφαλίζοντας έτσι αρκετούς βαθμούς για εμένα και την ομάδα μου.”

Ο Lynn δήλωσε μετά τον αγώνα : “Δυστυχώς το Σαββατοκύριακο δεν πήγε καλά για εμένα. Η επίδοσή μου στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν απογοητευτική, γεγονός που σημαίνει ότι θα ήταν ένας αγώνας ιδιαίτερα δύσκολος. Καταφέραμε βέβαια να κερδίσουμε μερικές θέσεις αλλά δυστυχώς δεν μπήκαμε στη βαθμολογούμενη 10άδα. Εντούτοις, ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα συνεχίζεται και θα ανασυνταχθούμε ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για τον αγώνα στο Βερολίνο.”

Ο αγωνιστικός διευθυντής της DS Virgin Racing Team Alex Tai σχολίασε: “Στο Παρίσι ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο για την ομάδα, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Είναι θαυμάσιο να βλέπεις το Sam να ανεβαίνει πάλι στο βάθρο, ειδικά σε έναν αγώνα που διεξάγεται στο σπίτι της ομάδας μας, της DS Automobiles. Επίσης, διοργανώσαμε μία συνάντηση για την Καινοτομία και ανακοινώσαμε έναν νέο συνεργάτη την STANLEY Black & Decker, και έναν νέο μέτοχο της ομάδας, την Envision. Μας απομένουν μόλις 4 αγώνες, η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση, και περιμένουμε με αγωνία τον επόμενο αγώνα.”

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της DS, Xavier Mestelan Pinon πρόσθεσε: “Είναι σπουδαίο να βλέπεις τον Sam στο βάθρο για τρίτη συνεχόμενη φορά, και την ομάδα να συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στις 3 πρώτες, σε έναν αγώνα εντός έδρας, στο Παρίσι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η ομάδα βρίσκεται ακόμα στο κυνήγι και των δύο τίτλων (οδηγών και κατασκευαστών), σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.”

Ο Yves Bonnefont, CEO της DS Automobiles δήλωσε : «ήταν ένας σπουδαίος αγώνας στο Παρίσι. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ευχαριστήσαμε του οπαδούς της DS. Ο Sam Bird κατάφερε να τερματίσει με τρείς τροχούς, όπως ακριβώς έκανε και η DS το 1955… είναι μία παράδοση για τη μάρκα.»

Ο επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα Formula E διεξάγεται στο Βερολίνο στις 19 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ds-virginracing.com. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα.