February 2, 2016

RÉTROMOBILE 2016. ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ DS ΚΑΙ SM

RÉTROMOBILE 2016. ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ DS ΚΑΙ SM

Μία DS 20 Pallas, μία SM OR, μία DS Bossaert GT 19 Coupe – τα μοναδικά αυτά αυτοκίνητα θα καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο σταντ της DS, στην έκθεση Rétromobile που θα λάβει χώρα από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Η συγκεκριμένη έκθεση, παίρνει σάρκα και οστά χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των συλλόγων Amicale Citroën France* και DS & SM**. Θα παρουσιάσει πέντε πολύτιμα, κλασσικά μοντέλα μαζί με το τελευταίο δημιούργημα της μάρκας, την νέα DS 3. Η δεύτερη εμφάνιση της μάρκας DS σε αυτή την εκδήλωση, συγκεντρώνει την προσοχή του κοινού στη μίξη της τεχνολογίας με το εκλεπτυσμένο γούστο.
Η έκθεση Rétromobile, μία διεθνής συγκέντρωση όσων λατρεύουν τα κλασικά αυτοκίνητα, είναι μία άριστη ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει από κοντά τη μάρκα DS. Στην έκθεση, η DS εμφανίζεται για δεύτερη φορά σαν ανεξάρτητη μάρκα, και θα παρουσιάσει τα εμβληματικά από το παρελθόν μοντέλα όπως η DS και η SM, δίπλα στις τελευταίες δημιουργίες της, όπως η νέα DS 3 που μόλις αποκαλύφθηκε δίπλα στην περίφημη πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου.
Χάρη στη συνεργασία των συλλεκτών, πέντε πολύ ονομαστά μοντέλα θα δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να αντιληφθεί την εκπληκτική κληρονομιά των σημερινών μοντέλων. Ο κατασκευαστής προσφέρει σήμερα στους πελάτες του, αυτοκίνητα που συνδυάζουν ιδανικά το avant-garde design, με την τεχνολογία αιχμής, την απαράμιλλη άνεση με τις επιδόσεις, και το εκλεπτυσμένο στυλ με τα κορυφαίας ποιότητας υλικά.
Τα αστέρια που θα κλέψουν την παράσταση είναι:
Μία εκπληκτική DS Bossaert GT 19 Coupe του 1963 ! Το αυτοκίνητο αυτό σε Μπορντώ χρώμα, που παρουσιάστηκε στην Rétromobile, είναι ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τον Hector Bossaert, και το μοναδικό από τα δεκάδες που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 60, που σώζεται σήμερα σε τόσο άψογη κατάσταση. Ο Bossaert, ένας παθιασμένος αγωνιστής και πολύ δημοφιλής βελτιωτής αγωνιστικών οχημάτων, χρησιμοποίησε όλο του το ταλέντο στη δημιουργία ενός κουπέ βασισμένου στη DS sedan. Προσκάλεσε τον Ιταλό σχεδιαστή Pietro Frua να καθορίσει τις αισθητικές γραμμές του αυτοκινήτου, και έτσι γεννήθηκε η GT 19 Coupe! Πρόκειται για ένα εκπληκτικό δημιούργημα, με κατά 47εκ κοντύτερο, και 7εκ χαμηλότερο αμάξωμα, περισσότερο γωνιώδεις γραμμές, τονισμένα πίσω φτερά, που ξεκινούν ακριβώς πίσω από τις πόρτες, και τεράστιους θόλους για τους πίσω τροχούς. Το έντονα κυρτωμένο καπό, μαζί με το πανοραμικό πίσω παράθυρο, εξασφαλίζουν εκπληκτική ορατότητα. Το εσωτερικό είναι τυπικό ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της δεκαετίας του 60, με το ταχύμετρο και το όργανο θερμοκρασίας (το εκθεσιακό μοντέλο διαθέτει και τον πίνακα οργάνων της “Jaeger”), να ξεχωρίζουν. Οι πελάτες είχαν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν τα δερμάτινα καθίσματα, ένα ξύλινο τιμόνι τριών ακτίνων αλλά και ένα πρόγραμμα προετοιμασίας του κινητήρα που επιτάχυνε το αυτοκίνητο μέχρι τα 172χ.α.ω.

– Μία DS 20 PALLAS του 1974, σε γκρι περλέ χρώμα γνωστό και σαν Gris Nacre, με μαύρη γυαλιστερή οροφή, και το εσωτερικό του με ύφασμα σε χρώμα caramel. Η έκδοση Pallas παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1964 στην έκθεση του Παρισιού, μία ημερομηνία ορόσημο στην ιστορία της DS, όπου παρουσιάστηκε η φιλοσοφία της σημασίας στη λεπτομέρεια και το επίπεδο φινιρίσματος, που δεν υπήρχε μέχρι εκείνη τη στιγμή σε αυτοκίνητο παραγωγής. Η έκδοση αυτή διέφερε από τα υπόλοιπα μοντέλα DS χάρη στην πολυτέλεια, την αποκλειστική κατασκευή των υλικών, τα χρωμιωμένα διακοσμητικά, τα ειδικά καπάκια στο κέντρο των τροχών, και τα λεπτότερα καθίσματα.

– Μία DSpécial του 1972 σε χρώμα λευκό Meije με εσωτερικό Targa black. Η σειρά “D” πρωτοεμφανίστηκε το Σεπτέμβριο του 1969, με την DSpécial σαν αντικαταστάτη της ID19 σε εκδόσεις Deluxe (Luxe) και Comfort (Confort). Το αυτοκίνητο που εκτίθεται στη Rétromobile διαθέτει υδραυλικό τιμόνι, και αντιστάσεις στο πίσω παράθυρο, και τα δύο σαν options κατόπιν παραγγελίας. Η ανώτατη ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν 160 km/h.
Η SM, ένα κορυφαίο ‘grand tourer’ που άξιζε να είναι ο αντικαταστάτης της DS, θα είναι και αυτή παρούσα στο περίπτερο της μάρκας, μαζί με τις υπόλοιπες DS:
– Μία SM Injection του 1975, από τα τελευταία μοντέλα που παρήχθησαν στις εγκαταστάσεις της Ligier στην Abrest, στο Allier της Γαλλίας. Το λευκό αυτό αυτοκίνητο βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, και το εσωτερικό του είναι από ύφασμα σε μπλε-πράσινη απόχρωση. Το μοντέλο διαθέτει φυμέ κρύσταλλα και air conditioning. Όπως και οι τελευταίες SM παραγωγής, το συγκεκριμένο έκθεμα ξεχωρίζει απο τις ζώνες ασφαλείας με αυτόματο τύλιγμα, και το πλήκτρο alarm στο ταμπλό (στο βασικό του εξοπλισμό).

– Μία SM OR, ένα μοναδικό μοντέλο που προετοιμάστηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση της Rétromobile. Ύστερα από αμμοβολή, δύο στρώματα βαφής, και γυάλισμα, η συγκεκριμένη SM αντιπροσωπεύει ιδανικά το αυτοκίνητο με τις φουτουριστικές γραμμές και την τεχνολογία του μέλλοντος. Το μοντέλο του 1971 που προβάλλεται, διαθέτει κινητήρα V6 της Maserati, φυμέ κρύσταλλα, air conditioning, και εσωτερικό από δέρμα Havane brown.
Τέλος, δίπλα σε αυτά τα θρυλικά μοντέλα θα εκτίθεται και η νέα DS 3. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει όλα τα γονίδια της οικογένειας DS, τεχνολογία, πολυτέλεια, και κορυφαίο σχεδιασμό, όπως ακριβώς και η SM! Το μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στην πυραμίδα του Λούβρου, και θα διατίθεται σε λίγες εβδομάδες από τις αντιπροσωπείες, εκμεταλλεύεται την έκθεση Rétromobile για να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση. Με αμάξωμα σε απόχρωση περλέ λευκό (Blanc Nacré), και οροφή σε καφέ Topaze, η νέα DS 3 σε έκδοση Sport Chic, θα εκτίθεται με τον BlueHDi 120 S&S. Το συγκεκριμένο στιλάτο, trendy, και υψηλών επιδόσεων μοντέλο, εξοπλίζεται με προβολείς DS LED Vision, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος πόλης Active City Brake, οθόνη αφής 7ιντσών με λειτουργία Mirror Screen, και εσωτερικό επενδεδυμένο με δέρμα Nappa σε απόχρωση καφέ Trinitario, και φινίρισμα τύπου “bracelet”, αποκλειστικότητα της DS!

*Το Amicale des Clubs Citroën France είναι ένας οργανισμός που συντονίζει τις διάφορες εκδηλώσεις των club με το εργοστάσιο της Citroën και της DS.
**Τα club που εκπροσωπούνται στη Rétromobile 2016 είναι: Club Citroën France; DS Club Révolution 55; DS ID Club de France; Euro SM Club; Idéale DS France; SM Club de France