October 20, 2014

Paris Motor Show, ΜΙΑ ‘avant premiere’ για τη ΜΑΡΚΑ DS

Paris Motor Show, ΜΙΑ ‘avant premiere’ για τη ΜΑΡΚΑ DS

Γέννημα-θρέμμα του Παρισιού, η DS αισθάνεται περήφανη να κάνει την πρώτη της επίσημη παρουσίαση στη Διεθνή Έκθεση της ομώνυμης πόλης. Με επίσημη ημερομηνία γέννησης την 1η Ιουνίου του ίδιου έτους, η μάρκα DS έχει μία εντελώς ξεκάθαρη φιλοδοξία: να επαναφέρει τη Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στα σαλόνια των premium κατασκευαστών. Υπερήφανη για τις αξίες του Γαλλικού know-how που πρεσβεύει, η μάρκα DS εντυπωσιάζει με τον 1300τμ χώρο του περιπτέρου της, όπου τα 15 μοντέλα παρουσιάζουν στον κάθε επισκέπτη έναν κόσμο γεμάτο κομψότητα, Γαλλικό know how, και αέρα avant-garde.

Η DS παρουσιάζει τα πρωτότυπα DIVINE DS και DS 3 INES DE LA FRESSANGE PARIS CONCEPT, που αποτελούν και μία πρόγευση για το μέλλον της μάρκας.
-Η DS 3 INES DE LA FRESSANGE PARIS CONCEPT απευθύνεται στην τολμηρή και ανεξάρτητη γυναίκα του Παρισιού. Με τη μπλε σατινέ απόχρωση του αμαξώματος, τη γυαλιστερή οροφή ‘Black Onyx’, και τις αστραφτερές ζάντες 17” Aphrodite, το συγκεκριμένο μοντέλο ενσωματώνει αρκετά στοιχεία εξατομίκευσης.

 

•  Η DIVINE DS, αποτελεί το μανιφέστο του στυλ DS, και πρόκειται για ένα 4θυρο μοντέλο που ξεχωρίζει για τις συμπαγείς του διαστάσεις. Σε συνδυασμό με τις απαλές γραμμές και το επιβλητικό εξωτερικό της στυλ, η DIVINE DS διαθέτει εσωτερικό με στοιχεία που συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο ώστε να αντανακλούν κάθε στιγμή το προχωρημένο στυλ και τον εκλεπτυσμένο πνεύμα της DS. Το μοναδικό πάντρεμα των κορυφαίων οίκων κρυστάλλων & υψηλής ραπτικής, Swarovski, και Lesage αντίστοιχα, αναδεικνύουν τη μοναδική ικανότητα της DS στο να συνδυάζει αρμονικά δύο διαφορετικούς κόσμους.

Concept_car-divine-dsΗ Divine DS κατέκτησε το βραβείο “Best Concept Car” από το Auto Plus και το RTL. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό υποψήφια ήταν 44 μοντέλα, χωρισμένα σε 4 κατηγορίες : αυτοκίνητα παραγωγής, concept cars, οικολογικά, και “children’s choice”. Η DIVINE DS ψηφίστηκε ομόφωνα από το 37.4% των 23,350 ψηφοφόρων.

Concept-Car-Divine-dsΗ DS παρουσίασε επίσης και τις πιο πρόσφατες δημιουργίες της, την DS 3 και DS 3 CABRIO, με την τεχνολογία Xenon Full LED να αποτελεί την φωτιστική τους ταυτότητα. Εξαιρετικοί εκπρόσωποι της κατηγορίας οχημάτων πόλης, η DS 3 και η DS 3 CABRIO διαθέτουν επίσης και νέο εξοπλισμό όπως είναι το Active City Brake που αποτρέπει τις συγκρούσεις με μικρή ταχύτητα.
Πέρα από τα concept-car και τα μοντέλα παραγωγής, η DS παρουσιάζει και το μέλλον της «δικτύωσης», χάρη στα συστήματα:

• Scan MyDS, μία διαδραστική εφαρμογή για smartphones, με τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων, και λειτουργία scan που δίνει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.

• DS Connect Box, μία πληθώρα υπηρεσιών δικτύωσης που προσφέρεται μέσω ενός κουτιού τηλεματικής που είναι εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο. Το σύστημα DS Connect Box έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κλήσεις εντοπισμού και παροχής βοήθειας, ενώ παράλληλα προσφέρει και ένα πακέτο υπηρεσιών ελέγχου που περιλαμβάνει και το εικονικό βιβλίο συντήρησης.

Νέοι κινητήρες, πιο ισχυροί και πιο οικονομικοί, που πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6 έχουν ήδη τοποθετηθεί σε ορισμένα μοντέλα DS, και προβλέπεται να τοποθετηθούν και στα μελλοντικά μοντέλα :
– Κινητήρας βενζίνης THP 165 S&S, που θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο στην DS 3, και τους προσεχείς μήνες στην DS 4. Αποδίδει περισσότερη ισχύ και εκπέμπει λιγότερους ρύπους CO2, που δεν ξεπερνούν τα 129 και 128 g/km αντίστοιχα σε κάθε μοντέλο. Παράλληλα η DS 4 θα κινείται πριν το τέλος του 2014, και από τον PureTech 130 (20% λιγότερες εκπομπές CO2) και από τον Blue HDi 120 (12% λιγότερες εκπομπές CO2).
– Ακολουθεί επίσης και ο κινητήρας diesel Hybrid4, που θα κινεί τις DS 5. Το συγκεκριμένο σύστημα κίνησης συνδυάζει τις επιδόσεις του πετρελαιοκινητήρα HDi 160, με την οικονομία της ηλεκτροκίνησης. Ο συνδυασμός των 2 συστημάτων κίνησης που δίνει κίνηση και στους 4 τροχούς, αποδίδει 200 ίππους, ενώ οι εκπομπές του CO2 είναι μόλις 85g/km.
Οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν ορισμένες μοναδικές εμπειρίες μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως:
– Μία εμπειρία όσφρησης, όπου κυριαρχούν οι αισθήσεις των αρωμάτων του εργαστηρίου DS WORLD PARIS.
– ένα εργαστήριο ταπετσαρίας, όπου ο κάθε επισκέπτης ανταλλάσσει απόψεις με τους σχεδιαστές και τους τεχνικούς του κέντρου DS style, ανακαλύπτει την ομορφιά των υλικών που χρησιμοποιούνται από τη μάρκα, κλπ…

Η Διεθνής Έκθεση του 2014 που χάρισε στη μάρκα DS την τιμητική διάκριση Best Concept Car Award ” για την Divine DS, απέδειξε για ακόμα μία φορά, το δημιουργικό πνεύμα της μάρκας. Πολλοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από τον κόσμο της DS, και θα έχουν στο μέλλον την ευκαιρία να βρεθούν σε επερχόμενες συναντήσεις που θα εμπλουτίσουν περισσότερο την εμπειρία τους από την DS.