October 1, 2015

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015: ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΜΙΑ DS ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ.

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015: ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΜΙΑ DS ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ.

Η DS γιορτάζει τα 60 της χρόνια: ήταν Πέμπτη 6 Οκτωβρίου του 1955, όταν το πρώτο αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού στο Grand Palais. Για αυτή τη θαυμάσια ευκαιρία, η εταιρεία DS, σε συνεργασία με το σύλλογο Le Monde de la DS*, έχει τη χαρά να προσφέρει στους Παριζιάνους και τους επισκέπτες της πόλης, τη δυνατότητα μίας βόλτας στο κέντρο του Παρισιού.

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, ανακαλύψτε – ή ξαναθυμηθείτε – το Παρίσι μέσα σε μία κλασσική DS

Για να γιορτάσει αυτή την ιστορική επέτειο με τους Παριζιάνους και τους ξένους επισκέπτες της πόλης, η DS σε συνεργασία με το club Le Monde de la DS, έχει τη χαρά να προσφέρει ημίωρες βόλτες με το θρυλικό αυτό μοντέλο. 15 DS με οδηγό, θα είναι στη διάθεση των τυχερών, για βόλτα που θα ξεκινήσει από το σιντριβάνι του Trocadéro απέναντι από τον πύργο του Άιφελ, θα περιηγηθεί στους δρόμους του Παρισιού, περνώντας μπροστά από το Grand Palais, το Champs Elysées, για να καταλήξει στην 33 rue François 1e στην έκθεση DS World Paris. Οι λάτρεις της DS θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις και να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του κατασκευαστή. Θα μπορέσουν επίσης να θαυμάσουν τη μοναδική DS 21 Prestige που οδηγούσε ο Michel Debré, ή να περιηγηθούν στην έκθεση του οίκου “Maison Fabre” αφιερωμένη στον ξακουστό «γαντοποιό».

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015: η DS στην τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα

ια να γνωστοποιήσει αυτή την επέτειο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό, η μάρκα έχει προγραμματίσει την προβολή ενός διαφημιστικού σποτ διάρκειας 60δλ. που θα προβάλλεται σε εθνικό δίκτυο και σε ώρες prime time. Το video αυτό στοχεύει στο συναίσθημα και παρουσιάζει τη DS, του παρελθόντος και του σήμερα, τονίζοντας το πρωτοπόρο πνεύμα που αντανακλούν τα δύο αυτά γράμματα. Νωρίτερα την ίδια μέρα, θα παρουσιαστεί μέσω του Tumblr, η ψηφιακή έκδοση της ταινίας. .

6 Οκτωβρίου 1955: η γέννηση ενός θρύλου

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου του 1955, στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού στο Grand Palais, παρουσιάζεται η DS 19. Με την πρώτη ματιά η DS μοιάζει σαν έχει έρθει από άλλο πλανήτη. Για την εποχή της, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μία τεράστια αποκάλυψη: σμιλευμένες επιφάνειες, χαρακτηριστικά πολυτέλειας, και ένα υδραυλικό σύστημα ανάρτησης που εξασφάλιζε μοναδική οδική συμπεριφορά. Ολόκληρο το σύστημα κίνησης και μετάδοσης του αυτοκινήτου, συμπλέκτης, έλεγχος των φρένων, τιμόνι, κιβώτιο ταχυτήτων, ήταν έτσι σχεδιασμένο ώστε να εξασφαλίζει στον οδηγό και τους επιβάτες του αυτοκινήτου, ένα απαράμιλλο επίπεδο άνεσης.

Ένα αυτοκίνητο πολύ μπροστά από την εποχή του, που πούλησε 12.000 τεμάχια μόνο την πρώτη μέρα. Δέκα μέρες μετά, η έκθεση έκλεισε τις πύλες της και οι πωλήσεις της DS είχαν φτάσει ήδη τις 80.000.

Έξι δεκαετίες μετά, η DS γίνεται και πάλι “talk of the town”!

Αναμφισβήτητα η DS έχει συνδεθεί με τις ζωές πολλών Γάλλων. Η παρουσία της σημαδεύθηκε από την εμφάνιση αρκετών τεχνολογικών καινοτομιών. Το 1967 η DS εφοδιάστηκε για πρώτη φορά με κατευθυνόμενους προβολείς που έστρεφαν μαζί με τους τροχούς, ενώ το 1969, ήταν η χρονιά που το αυτοκίνητο διέθετε σύστημα ψεκασμού, τεχνολογία που εκτόξευσε τις επιδόσεις. Η παραγωγή του στην Γαλλία (Παρίσι), αλλά και στο εξωτερικό (Βέλγιο, Μ.Βρετανία, Πορτογαλία, Ν.Αφρική), οδήγησε στην τεράστια εμπορική επιτυχία σε ολόκληρη την Δ. Ευρώπη, και στις χώρες της κοινοπολιτείας όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, αλλά και οι ΗΠΑ όπου το μοντέλο εξακολουθεί να έχει ακόμα φανατικούς θαυμαστές. Η κομψότητα και οι καινοτομίες ήταν το σήμα κατατεθέν του μοντέλου για σχεδόν πάνω από 2 δεκαετίες, με τις πωλήσεις να φτάνουν τις 1.456.115 μονάδες.
Οι εμφανίσεις της σε πολλές ταινίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης του χθες και του σήμερα, έφεραν τη DS σε πρώτη προτίμηση ανάμεσα στους κινηματογραφικούς αστέρες, τους βιομήχανους, τους επιχειρηματίες και άλλων υψηλών προσωπικοτήτων.

Η DS έπαιξε το ρόλο του 4τροχου πρεσβευτή της Γαλλικής ευφυΐας, και τεχνογνωσίας, σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ρευστές γραμμές της κέρδισαν το βραβείο βιομηχανικής αισθητικής, την κορυφαία διάκριση βιομηχανικού σχεδιασμού, το 1957 στην Triennale di Milano, ενώ ο Γάλλος λογοτέχνης, θεωρητικός και κριτικός Roland Barthes τη συνέκρινε με ένα «τεράστιο καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού». Με την έκδοση “Pallas” που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 1964, η DS έγινε πρέσβειρα και της Γαλλικής πολυτέλειας. Στα τέλη του 1999, στο Λονδίνο, το μοντέλο ψηφίστηκε σαν το «ομορφότερο design για αντικείμενο του 20ου αιώνα».

Η DS είναι πλέον ένας εξαιρετικός θρύλος που προβάλει τη μάρκα DS.

Με επίσημη ημερομηνία ίδρυσης την 1η Ιουνίου του 2014, η μάρκα DS σκοπεύει να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην μακρόχρονη ιστορία αυτών των δύο γραμμάτων, συνεχίζοντας να προβάλει σε ολόκληρο τον κόσμο την εμπειρία της Γαλλικής αυτοκινητιστικής πολυτέλειας, και για τις δεκαετίες που έρχονται.

Για την 60η επέτειο της DS, η μάρκα οργανώνει, φιλοξενεί, και χορηγεί διάφορες εκδηλώσεις όπως η εβδομάδα DS τον περασμένο Μάιο. Η εκδήλωση αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Jardins de Tuileries την Κυριακή 24 Μαΐου συγκέντρωσε στο κέντρο του Παρισιού, περίπου 700 κλασικές DS. Μία μοναδική συγκέντρωση με πρωτοβουλία του club “Monde de la DS”, ενός συνδέσμου που δημιουργήθηκε από τα διάφορα club συλλεκτών : το DS Club Revolution 55, το Idéale DS France, και το DS ID Club de France.

* «Le Monde de la DS» ένας σύνδεσμος που δημιουργήθηκε από τα διάφορα club συλλεκτών : το DS Club Revolution 55, το Idéale DS France, και το DS ID Club de France.