May 21, 2015

ΕΒΔΟΜΑΔΑ DS ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ – ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ DS ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ – ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1955, η DS εξακολουθεί να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους θρύλους της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τον 20ο αιώνα. Γνωστή για την μεγάλη της εμπορική επιτυχία, αλλά και για την ‘πολιτική’ της καριέρα, ειδικά σαν επίσημο όχημα του στρατηγού De Gaulle, τις κινηματογραφικές της εμφανίσεις και τις αγωνιστικές της επιτυχίες, η DS άφησε το στίγμα της στις ζωές πολλών Γάλλων και έκανε γνωστό σε όλη την υφήλιο το Γαλλικό know-how.

Με αυτή τη μοναδική κληρονομιά, η φιλοδοξία της μάρκας DS, που ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου του 2014, είναι η διαιώνιση αυτού του avant-garde πνεύματος εκείνου του θρυλικού μοντέλου, και να ξαναφέρει τη Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στα σαλόνια της πολυτέλειας. Η μάρκα DS προσφέρει αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για το απαράμιλλο στυλ, την τεχνολογία, τη δυναμική συμπεριφορά και άνεση, καθώς και τον εκλεπτυσμένο τους χαρακτήρα.

ΕΚΘΕΣΗ DS ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ…

Το 2015, χρονιά που πρωτοπαρουσιάστηκε, η μάρκα DS ανοίγει στις 24 & 25 Μάιου, στο κοινό τις πόρτες μίας καταπληκτικής έκθεσης στη Jardin des Tuileries στο Παρίσι: Πρόκειται για ένα μέρος που σε συνδυασμό με την ίδρυση της μάρκας, ανακοινώνεται ταυτόχρονα και η χορηγία της στο περίφημο μουσείο του Λούβρου. Το Λούβρο αποτελεί τον διεθνή πρεσβευτή της Γαλλικής κουλτούρας, και η μάρκα μοιράζεται τις ίδιες αξίες που συνδυάζουν την τέχνη, την κουλτούρα και την διάκριση, αλλά και την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην ιστορία και το μοντερνισμό. Όπως αυτές οι έννοιες αναπαρίστανται και στην περίφημη πυραμίδα του Λούβρου.

Σχεδιασμένη με το στυλ του παραδοσιακού προαστίου Haussman, πλαισιωμένη από 6 καταστήματα και αυτοκίνητα, η έκθεση της DS φιλοδοξεί να ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο της DS, μέσα από μία διαδρομή που ξεκινά από το 1955 και προχωρά μέχρι το μέλλον. Η είσοδος στην έκθεση της DS είναι ελεύθερη. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων θα υπάρχουν ειδικές εκδηλώσεις για τα παιδιά καθώς και συναντήσεις με τους ειδικούς της DS (ειδικά με τους σχεδιαστές και δημιουργούς του σχεδιαστικού κέντρου της μάρκας).
Για την προβολή της εκδήλωσης, η έκθεση DS θα προσφέρει επίσης και εφαρμογές δικτύωσης. Με την άφιξή του, ο κάθε επισκέπτης θα λαμβάνει μία συσκευή συνδεδεμένη με την εφαρμογή “MyDSweek” που θα του δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσει τα προσωπικά του σουβενίρ κατεβάζοντας τις φωτογραφίες και το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Ο επισκέπτης θα έχει επίσης και τη δυνατότητα να κοινοποιήσει τα πάντα στα κοινωνικά δίκτυα.
Follow the DS Week on Twitter :#OpenTheWay

ΕΚΘΕΣΗ DS, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 1955 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ…

• Κινηματογράφος: η DS επί σκηνής! Από το 1950 μέχρι σήμερα, ο κινηματογράφος είναι γεμάτος από DS. Σε πρωταγωνιστικούς ή σε δεύτερους ρόλους η DS εμφανίζεται σε πολλές ταινίες, τόσο στη Γαλλία όσο και στο εξωτερικό. Το μοναδικό της στυλ έχει εμπνεύσει πολλούς παραγωγούς από τον André Hunebelle του Fantômas, μέχρι το The Mentalist με τον Simon Backer, και το Steven Spielberg στο Back to the Future. Στις οθόνες θα προβάλλονται σκηνές από την κινηματογραφική καριέρα της DS.
• Φωτογραφίες: Σταρ για μία βραδιά, σταρ για μία ημέρα, σταρ για πάντα! Τιμήθηκε από πολλούς διάσημους φωτογράφους αλλά και λάτρεις του πάθους, η DS κατέκτησε τον κόσμο αμέσως μόλις παρουσιάστηκε στο κοινό το 1955.
Ασυνήθιστο, κομψό, δυναμικό, και φίνο, αυτό το ξεχωριστό αυτό αυτοκίνητο λατρεύτηκε από πολιτικούς, διασημότητες, κινηματογραφικούς παραγωγούς, και οδηγούς αγώνων… Η έκθεση φωτογραφιών περιλαμβάνει μία επιλογή των καλύτερων στιγμών και ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να πάρει μία γεύση χάρη στον ειδικό θάλαμο που έχει εγκατασταθεί εκεί από το Studio Harcourt.
• Techno Lab: Πληθώρα επιλογών δικτύωσης με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας : οικονομικοί και πανίσχυροι κινητήρες, τεχνολογίες έξυπνης οδήγησης, ψηφιακό 3D ταμπλό, δυναμική και ασφαλής οδήγηση , εντυπωσιακά συστήματα φωτιστικών σωμάτων– οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της εξελίσσουν καθημερινά όλες αυτές τις τεχνολογίες! Το Techno Lab δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να λάβουν από πρώτο χέρι, μία πρόγευση της εμπειρίας DS – ενός πραγματικού τεχνολογικού θαύματος!
• Design: Είναι αναπόφευκτο να μιλά κανείς για την DS και να μην φέρνει στο νου του το
avant-garde design. Είτε πρόκειται για μία κλασσική DS ή για ένα από τα σημερινά μοντέλα, μία DS δεν μοιάζει με τίποτα άλλο! Από το 1955, η DS ξεχώριζε τόσο για τις τεχνολογικές της καινοτομίες όσο και για το επαναστατικό και όμορφο design της.
• 60 χρόνια και η ιστορία της DS συνεχίζεται. Απόδειξη για το γεγονός είναι και τα διάφορα στιλιστικά σχέδια που εκτίθενται για αυτό το σκοπό.
• Workshop: Εδώ ο επισκέπτης θα διαπιστώσει το μέγεθος της προσοχής που δίνει η DS στην κάθε λεπτομέρεια των αυτοκινήτων της. Θα ανακαλύψει τις πηγές έμπνευσης των σχεδιαστών της DS, το κορυφαίο επίπεδο σχεδιασμού σε τομείς όπως είναι τα κοσμήματα, τα καθίσματα, η υψηλή ραπτική, και η παγκόσμια γνωστή Γαλλική τεχνογνωσία. Υφάσματα, μορφοποίηση μετάλλων, κατεργασία δέρματος, κατασκευή κοσμημάτων κλπ. Η σημασία στη λεπτομέρεια, η επιλογή των κορυφαίας ποιότητας υλικών, και η “κατ’αποκλειστικότητα” για τη μάρκα προσέγγιση, συνθέτουν έναν αξεπέραστο στιλιστικό κώδικά.
• DS Shop: Είτε είναι κανείς οπαδός της DS ή απλά λάτρης του design, σε αυτό το κατάστημα θα βρει τα πάντα για τα προϊόντα lifestyle, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από τη μάρκα με στόχο να προωθήσουν την εμπειρία DS και στην καθημερινή ζωή.
• DS in the street: Με τη βοήθεια αυτής της έκθεσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει ή να ξαναθυμηθεί τις κλασσικές DS θαυμάζοντας τα 5 κλασσικά μοντέλα της έκθεσης μαζί με τις σημερινές DS (DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, νέα DS 5). Μία ακόμα σταρ της έκθεσης θα είναι και το πρωτότυπο του μέλλοντος με τον κωδικό NUMERO 9.

700 DS ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 60ΧΡΟΝΩΝ

Σάββατο 23 Μαΐου 2015 στην πίστα Linas-Montlhéry
Η ιστορική πίστα στα περίχωρα του Παρισιού, θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση κλασσικών μοντέλων DS. Η εκδήλωση οργανώνεται από το ‘Le Monde de la DS’ (www.lemondedelads.com – ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από τα μέλη των DS Club Révolution 55, Idéale DS France και DS ID Club de France), υποστηρίζεται από τα Club φίλων Citroën Γαλλίας και φίλων Citroën παγκοσμίως, και τη μάρκα DS, και είναι αφιερωμένη στον εορτασμό των 60 χρόνων του θρυλικού αυτού αυτοκινήτου.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση αναμένεται να συγκεντρωθούν περί τα 700 αυτοκίνητα, και 1.500 λάτρεις του μοντέλου, από 10 διαφορετικές χώρες.
Οι εγγραφές για ιδιοκτήτες DS είναι ακόμα ανοιχτές. Η συνάντηση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10πμ έως τις 6μμ. Η είσοδος για άτομα άνω των 12 ετών κοστίζει 15€. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμό για το ωραιότερο μοντέλο και επιδείξεις στην πίστα.

Κυριακή 24 Μαΐου παρέλαση 600 DS μέσα από το Παρίσι.
Στις 7πμ, 700 DS θα ξεκινήσουν από το Linas-Montlhéry θα διασχίσουν το Parc de Saint-Cloud και θα κατευθυνθούν προς την Place de la Concorde. Η παρέλαση θα περάσει από την όχθη του Σηκουάνα μέσω της Quai de Javel όπου γεννήθηκε το θρυλικό μοντέλο, με κατεύθυνση το Grand Palais όπου στις 6 Οκτωβρίου του 1955, στο σαλόνι του Παρισιού αποκαλύφθηκε στο κοινό, η πρώτη DS.
Το γεγονός της παρέλασης, θα είναι αναμφισβήτητα η οδήγηση στην διασημότερη λεωφόρο του κόσμου, την Champs-Élysées. Τέλος η πομπή θα φτάσει στην Place de la Concorde όπου και θα παραμείνει για λίγες ώρες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Παριζιάνους και τους τουρίστες να θαυμάσουν τα αυτοκίνητα.