July 25, 2018

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ DS VIRGIN ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FORMULA E

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ DS VIRGIN ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FORMULA E

Μετά και τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, ο Βρετανός οδηγός Sam Bird κατέκτησε την 3η θέση στην τελική κατάταξη των οδηγών. Μία θέση που είναι και η καλύτερη που έχει καταλάβει μέχρι σήμερα.

Η DS Virgin Racing στην 3η θέση της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος των κατασκευαστών.

Ο αγώνας της Νέας Υόρκης ήταν και ο τελευταίος γύρος του φετινού πρωταθλήματος και σηματοδοτεί και το τέλος της εποχής των αυτοκινήτων ‘Generation I’.

Η DS Virgin Racing, ολοκλήρωσε την περασμένη Κυριακή την καλύτερή της χρονιά στο πρωτάθλημα Formula E, εξασφαλίζοντας με τη λήξη του 15ου και τελευταίου αγώνα της Νέας Υόρκης, την 3η θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος, τόσο των κατασκευαστών όσο και των οδηγών.

Ο Βρετανός πιλότος Sam Bird κατάφερε να πλασαριστεί σε βαθμολογούμενη θέση, τερματίζοντας τελικά 10ος, και με μόλις ένα βαθμό διαφορά πίσω από τον αντίπαλό του Lucas di Grassi, χάνοντας έτσι τη 2η θέση στην τελική κατάταξη.

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς – ο 45ος από την ίδρυση του θεσμού το 2014 – πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Brooklyn’s Red Hook, όπου οι οδηγοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη και βρεγμένη διαδρομή, σε αντίθεση με τη ζέστη των προηγούμενων ημερών. Παρ ‘όλα αυτά, την ώρα του αγώνα, τα γκρίζα σύννεφα αντικαταστάθηκαν με τον μπλε ουρανό, που σημαίνει ότι οι αγωνιζόμενοι δεν είχαν ακόμα βιώσει έναν αγώνα σε συνθήκες βροχής, εδώ και 4 χρόνια.

Ο Bird βρέθηκε στην 8η θέση της σειράς εκκίνησης με τον team-mate του Alex Lynn πίσω στην 18η μετά από δύσκολους γύρους στα βρεγμένα δοκιμαστικά. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Bird έκανε μία καθαρή εκκίνηση διατηρώντας μία θέση σταθερά στη 10άδα, ενώ ο Lynn αναγκάστηκε να εκτίσει ποινή stop/go λόγω αλλαγής κιβωτίου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τον ρίξει πίσω και το πρόβλημα της εξοικονόμησης ενέργειας να αποτελεί και πάλι καθοριστικό παράγοντα για τον αγώνα των 43 γύρων.

Φθάνοντας στις αλλαγές αυτοκινήτων στο μέσο του αγώνα – κάτι που συνέβη για τελευταία φορά σε αγώνα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων – και οι δύο οδηγοί έκαναν καθαρές αλλαγές και συνέχισαν για τους εναπομείναντες γύρους. Μπροστά, ο Bird προσπαθούσε σκληρά για μία καλύτερη θέση που θα του εξασφάλιζε τους βαθμούς για τη 2η θέση του πρωταθλήματος των οδηγών, αλλά ήταν αδύνατο να κερδίσει έδαφος με αποτέλεσμα να τερματίσει τελικά στη 10η θέση με τον Lynn στην 14η.

Στον αγώνα της προηγούμενης μέρας, ο Lynn έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου στη στροφή Νο5 με αποτέλεσμα να τελειώσει εκεί ο αγώνας για αυτόν. Όσο για τον Sam Bird, εκείνος κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση.

“Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά η χρονιά παραμένει ακόμα συναρπαστική,” δήλωσε ο Bird. “Εάν κάποιος στην αρχή της χρονιάς μου έλεγε ότι θα φτάσω να διεκδικώ τον τίτλο μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο, δεν θα τον είχα πιστέψει. Αυτό όμως τελικά συνέβη και οφείλεται στη σκληρή δουλειά όλων των μελών της ομάδας. Καταφέραμε να εκμεταλλευθούμε στο μέγιστο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και να αδράξουμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε, και αυτό αποτελεί πράγματι ένα σπουδαίο επίτευγμα.”

Ο Lynn δήλωσε με τη σειρά του: “Ήταν σίγουρα ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς, αλλά δώσαμε όπως πάντα, τον καλύτερο μας εαυτό και οι ευχαριστίες μου απευθύνονται σε όλη την ομάδα για την αφοσίωση που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Καθώς ήταν η πρώτη μου χρονιά συμμετοχής, ήταν μία δύσκολη ανηφόρα που μου έμαθε πολλά, αλλά σίγουρα και μία απολαυστική χρονιά.”

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της ομάδας Sylvain Filippi, δήλωσε: “Ήταν μία φανταστική σεζόν για την DS Virgin Racing και δεν θα ήταν δυνατόν να πετύχουμε όλα όσα πετύχαμε χωρίς τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση κάθε μέλους της ομάδας και φυσικά την υποστήριξη των συνεργατών μας. Της DS Automobiles, της Hewlett Packard Enterprise, της Total, της Kaspersky, της STANLEY, της Alpinestars και της One All Sports. Όσα πετύχαμε αυτή τη χρονιά, σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, είναι μεγάλο επίτευγμα και, παρόλο που αυτό το Σαββατοκύριακο δεν καταφέραμε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούσαμε, μπορούμε να αισθανόμαστε πολύ περήφανοι για ότι έχουμε καταφέρει.”

Ο Γενικός Διευθυντής της DS Performance Xavier Mestelan Pinon δήλωσε: “Στο τέλος μίας απίστευτα ανταγωνιστικής χρονιάς, η DS Virgin Racing και ο Sam Bird βρίσκονται στην 3η καλύτερη θέση και των δύο πρωταθλημάτων. Με δύο πρώτες θέσεις και τέσσερεις φορές στο βάθρο, η ομάδα πέτυχε μία σπουδαία επίδοση. Εξελισσόμαστε μέσα σε ένα απίστευτα ανταγωνιστικό περιβάλλον, γεγονός που από μόνο του προδιαθέτει για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Συγχαρητήρια στον Jean-Eric Vergne και την Audi που κέρδισαν τους φετινούς τίτλους των πρωταθλημάτων οδηγών και κατασκευαστών.”

Ο σημερινός αγώνας σηματοδοτεί και το τέλος της 4ης χρονιάς του πρωταθλήματος της Formula E, της τελευταίας χρονιάς συμμετοχής με αυτοκίνητα πρώτης γενιάς. Σηματοδοτεί επίσης και το τέλος των αγώνων όπου οι οδηγοί έπρεπε να αλλάζουν αυτοκίνητο στα μέσα του κάθε αγώνα. Από την επόμενη χρονιά οι τεχνολογικές βελτιώσεις θα δίνουν τη δυνατότητα της διεξαγωγής ολόκληρου του αγώνα χωρίς την αναγκαστική αλλαγή αυτοκινήτου.

Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο στο Riyadh, και οι προκαταρκτικές δοκιμές θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ds-virginracing.com