January 9, 2019

Η DS TECHEETAH ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ABB FIA FORMULA E, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2018/19

Η DS TECHEETAH ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ABB FIA FORMULA E, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2018/19

Ad Diriyah,15th December 2018

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, ο οδηγός της DS E-TENSE FE19 και πρωταθλητής της Formula E, Jean-Éric Vergne κατέλαβε τη 2η θέση, και παραλίγο να βλέπαμε και διπλή εμφάνιση στο βάθρο των νικητών, για εκείνον και τον André Lotterer.

Οι δύο οδηγοί της ομάδας DS TECHEETAH ξεκίνησαν τον αγώνα από την 5η και την 7η θέση και κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στις δύο πρώτες θέσεις, παραμένοντας εκεί μέχρι τη στιγμή που μία τεχνική παράβαση υποχρέωσε τους δύο οδηγούς σε ποινή υποχρεωτικής διέλευσης από τα pits. Βγαίνοντας πίσω από τους πρώτους, και αφού εκτέλεσαν την ποινή τους, οι δύο οδηγοί άρχισαν να κυνηγούν και πάλι μία θέση στο βάθρο και ο Jean-Éric κατόρθωσε να αναρριχηθεί στη 2η θέση με τον André λίγο πιο πίσω στην 5η, σημειώνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο γύρο, γεγονός που εξασφάλισε ορισμένους πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα στον πρώτο της αγώνα για το πρωτάθλημα ABB FIA Formula E 2018/19.

“Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα για αυτόν τον αγώνα αλλά και για το προβάδισμα μέχρι αυτή τη στιγμή. Σήμερα ήταν μία πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει από την ομάδα της DS TECHEETAH. Ο αγώνας ήταν τόσο διασκεδαστικός, ήταν σαν να πετούσα στα σύννεφα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η FIA και η Formula E έλαβαν υπόψη τους και υιοθέτησαν τις απόψεις της συνάντησης των οδηγών σχετικά με το σύστημα ATTACK MODE, και  αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή ενός πολύ καλού αγώνα σήμερα. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος ενός πρωταθλήματος το οποίο συνεχίζει να καινοτομεί και να ανακαλύπτει συνεχώς τη φύση του, όπως το συγκεκριμένο. Προσφέραμε ένα σπουδαίο θέαμα και καθώς στοχεύουμε να ανέβουμε ακόμα περισσότερες φορές στο βάθρο και μετά την πρώτη μας νίκη στη σεζόν, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το ίδιο συναρπαστικό θέαμα και στους υπόλοιπους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος. Έχουμε στόχο να μελετήσουμε πολύ και να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα,” δήλωσε ο οδηγός της DS TECHEETAH, Jean-Éric Vergne.

“Είναι γεγονός ότι σήμερα είχαμε κάποια θεματάκια, αλλά θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για τον αγώνα μας. Ωθήσαμε το αυτοκίνητο πραγματικά στα όριά του και εκείνο ανταποκρίθηκε θαυμάσια. Είναι πράγματι στενάχωρο να έχουμε τα προβλήματα που μου στέρησαν τη θέση στο βάθρο, ή ακόμα και το ένα-δύο, καθώς η εξέλιξη του αγώνα έδειχνε ότι είχαμε τη δυνατότητα για αυτό, κερδίσαμε όμως μερικούς πολύτιμους βαθμούς και αυτό είναι που μετράει περισσότερο σε αυτό το πρωτάθλημα. Τα συναισθήματά μου για το σημερινό αγώνα είναι ανάμεικτα, τώρα όμως βλέπουμε τον επόμενο αγώνα, και καλό θα είναι να ανασυνταχθούμε για το Marrakesh,” δηλώνει ο οδηγός της  DS TECHEETAH, André Lotterer.

“Σήμερα ολόκληρη η ομάδα σημείωσε μία μεγάλη επιτυχία. Ένας εντυπωσιακός πράγματι, τρόπος για ξεκίνημα της χρονιάς! Το πρωτάθλημα έχει αναμφισβήτητα κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά και τώρα πλέον αγωνιζόμαστε σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο. Ο Jean-Éric και ο André πετούσαν στην κυριολεξία και είναι πολύ συναρπαστικό να βλέπεις ότι η πολύ σκληρή δουλειά όλης της ομάδας, αποδίδει στην πίστα. Συγχαρητήρια στη BMW για την πρώτη της νίκη, και την καλωσορίζω στη Formula E,” δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας DS TECHEETAH, Mark Preston.

“Συγχαρητήρια στους Jean-Éric και André για τον υπέροχο 1ο τους αγώνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξασφάλιση του πρώτου βάθρου για την DS TECHEETAH. Μετά από πολλούς μήνες εξέλιξης και προετοιμασιών με την ομάδα, είναι θαυμάσιο να βλέπεις όλο τον κόσμο να επιτυγχάνει μία τόσο εντυπωσιακή επίδοση από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Αυτό θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε την εξέλιξή μας, και να προχωρήσουμε με σιγουριά για το υπόλοιπο πρωτάθλημα ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας,” δηλώνει ο επικεφαλής του τμήματος DS Performance, Xavier Mestelan Pinon.

Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος ABB FIA Formula E θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2019 στο Μαρόκο, στην πίστα του Marrakesh.