April 19, 2018

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗ DS AUTOMOBILES

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗ DS AUTOMOBILES

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗ DS AUTOMOBILES KAI ΤΟΝ SAM BIRD ΣΤΟ E-PRIX ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ!

Ο Βρετανός οδηγός της DS AUTOMOBILES κέρδισε στον εναρκτήριο αγώνα του Πρωταθλήματος της Formula E στην Ιταλική πρωτεύουσα.

Η DS Virgin Racing βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης των οδηγών αλλά και των ομάδων.

Η Αγωνιστική Ομάδα δέχτηκε την επίσκεψη και τις ευλογίες του Πάπα τις ημέρες πριν τον αγώνα.

Η DS Automobiles κατέκτησε την 7η νίκη της στους 40 συνολικά αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Formula E.

H Δήμαρχος της Ρώμης, κα Virginia Raggi, απένειμε το τρόπαιο.

Μια ιστορική νίκη σημείωσε ο Sam Bird με την Ομάδα της DS Virgin Racing, στον εναρκτήριο αγώνα της Formula E στη Ρώμη. Αποτέλεσε την 7η νίκη της Ομάδας μέχρι στιγμής, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τόσο στην κατάταξη των οδηγών, όσο και σε αυτή των ομάδων – κατασκευαστών! Με τη νίκη αυτή, η DS Automobiles, αδιαμφισβήτητα εξαργυρώνει την τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση και καινοτομεί με πρωτοποριακές τεχνολογίες και νέες σχεδιαστικές γραμμές, προσφέροντας κομψότητα και κορυφαία ποιότητα φινιρίσματος που ανταποκρίνεται στις υψηλότερες απαιτήσεις.

Ο Βρετανός Sam Bird έχει συμμετάσχει και στους 40 αγώνες της Formula E που έχουν γίνει έως σήμερα, αντιστάθηκε στην πίεση του Lucas di Grassi ο οποίος φτάνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα είχε πλησιάσει αρκετά. Ο Felix Rosenqvist που ξεκίνησε από την pole position ενώ είχε τον έλεγχο του αγώνα, εγκατέλειψε με πρόβλημα στην ανάρτηση του πίσω αριστερού τροχού του μονοθεσίου του και ο Sam Bird βρέθηκε στην πρώτη θέση την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Με τη θέα ενός καταπληκτικού πλήθους 30.000 θεατών, ο Bird που ήταν ταχύτατος σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, κατέκτησε τη νίκη. Από τα δοκιμαστικά φάνηκε πως ο Sam Bird είχε τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει, σε αμφότερες τις κατατακτήριες δοκιμές πραγματοποιώντας με σχετική άνεση το δεύτερο χρόνο – που του εξασφάλιζε και στους δύο αγώνες την εκκίνηση από την πρώτη σειρά.

Συγκεκριμένα ο Sam Bird δήλωσε: “Παρακολουθώντας το ρυθμό του Felix [Rosenqvist] ήμουν σίγουρος πως θα δυσκολευτώ για να πετύχω ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα” είπε ο 31 ετών οδηγός, που κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, είχε δεχτεί και τις ευλογίες του Πάπα – όταν ο τελευταίος έκανε την επίσκεψή του στο χώρο της ομάδας. “Αισθανόμουν πως είχα καλό ρυθμό για να ξεπεράσω τον Felix στο δεύτερο σκέλος, ενώ παράλληλα ένιωθα πίεση και από τους οδηγούς πίσω μου, καθώς ήταν αρκετά γρήγοροι. Ύστερα από την εγκατάλειψη του Felix, συγκεντρώθηκα στον αγώνα μου, ώστε να αποφύγω τα λάθη, προκειμένου να τερματίσω στην πρώτη θέση. Σε αυτό με βοήθησε ιδιαίτερα και η ομάδα που έκανε καταπληκτική δουλειά σήμερα. Ανυπομονώ για τον αγώνα του Παρισιού, σε δυο βδομάδες από τώρα, ώστε να επαναλάβω την πολύ καλή επίδοση”.

Ο Alex Tai, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας DS Virgin Racing, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του Sam Bird αλλά και την εξαιρετική λειτουργία της ομάδας, ενώ παράλληλα τόνισε τη σκληρή δουλειά που γίνεται από όλους για να βρίσκεται πάντα η DS Virgin Racing στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Ο επικεφαλής της DS Performance, Xavier Mastelan, από την πλευρά του τόνισε πως η χαρά του για τις επιτυχίες της ομάδας, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όσο αυξάνεται και η απήχηση των αγώνων της Formula E στο κοινό του motorsport παγκοσμίως.