March 17, 2015

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΕΥΗΣ 2015 : Η DS ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ‘AVANT-GARDE’

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΕΥΗΣ 2015 : Η DS ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ‘AVANT-GARDE’

Την πρώτη της επίσημη παρουσία σαν αυτόνομη μάρκα, θα κάνει η DS στη διεθνή έκθεση της Γενεύης. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής.
Η DS αποκαλύπτεται, για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κοινό, μέσα από το νέο της έμβλημα που αναπαριστά την υπογραφή της μάρκας στο “πνεύμα του avant-garde” και την παρουσίαση της νέας DS 5. Στο περίπτερο της DS (pavilion 6 στο Palexpo), στο διάστημα μεταξύ 5 και 15 Μαρτίου2015, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το πρωτότυπο Divine DS, μαζί με δύο ακόμα εκθεσιακά μοντέλα: την DS 5 Moon Dust και την DS 21 Pallas του 2015. Η έκθεση της Γενεύης αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για τη νέα premium μάρκα, να επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά το όραμά της, που δεν είναι άλλο από την επιστροφή της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις κορυφαίες κατηγορίες της αγοράς.

1955-2015: Η DS ΓΙΝΕΤΑΙ 60 ΕΤΩΝ

“Από το 2014 που ιδρύθηκε, η Γαλλική μάρκα DS κουβαλάει μία μοναδική κληρονομιά, που κρατάει εδώ και 60 χρόνια, από όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η DS 19. Το θρυλικό αυτό αυτοκίνητο ενσωμάτωνε τις αξίες της καινοτομίας, της διάκρισης και της προχωρημένης σχεδίασης. Με το αδελφό μοντέλο, την SM, η DS αποτέλεσε το ιδανικό σύμβολο των κορυφαίων μοντέλων της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως και οι DS του 1955, τα σημερινά μοντέλα DS συνδυάζουν την εξαιρετική σχεδίαση, την τεχνολογία, τις επιδόσεις, τη χρήση κορυφαίων υλικών, και το εκλεπτυσμένο στυλ. Με το πέρασμα των χρόνων, τα δύο αυτά γράμματα εξακολουθούν να συμβολίζουν διεθνώς, την απόλυτη αυτοκινητιστική πολυτέλεια.”

Yves Bonnefont
Δ/νων σύμβουλος της μάρκας DS

 

2015, ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΚΑΣ DS

Η DS ιδρύθηκε επισήμως σαν μάρκα την 1η Ιουνίου του 2014, κοινοποιώντας ταυτόχρονα το όραμά της: την επιστροφή της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην κατηγορία των κορυφαίων μοντέλων. Η DS ενσαρκώνει τις αξίες της καινοτομίας και της διάκρισης που κληρονόμησε από τις DS του 1955. Σχεδιασμένη για πελάτες που αναζητούν την έκφραση της προσωπικότητάς τους, η σειρά DS περιλαμβάνει την DS 3, την DS 3 CABRIO, την DS 4, την DS 5, την DS 5LS* και την DS 6*. Σαν χρονιά λανσαρίσματος επιλέχθηκε το 2015, που σηματοδοτεί και την 60η επέτειο από την παρουσίαση της αυθεντικής DS. Η καινούργια μάρκα, παρουσιάζει στην έκθεση της Γενεύης το σλόγκαν της —DS AUTOMOBILES, SPIRIT OF AVANT-GARDE—, που αντικατοπτρίζει και τη φιλοσοφία της. Στη Γενεύη, αποκαλύπτεται επίσης και η νέα DS 5. Ένα μοντέλο που αντιπροσωπεύει την εταιρική ταυτότητα DS, με το νέο εμπρός τμήμα, τον εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, το εκλεπτυσμένο στυλ, και τους ισχυρούς και οικονομικούς κινητήρες.

*Αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΚΑ DS

 

Όπως και η DS του 1955, η νέα μάρκα DS, που δημιουργήθηκε επίσημα τον Ιούνιο του 2014, γεννήθηκε στο Παρίσι. Σήμερα η μάρκα αποκαλύπτει το νέο της λογότυπο, που αποτελείται από τα αρχικά DS και την επωνυμία “DS AUTOMOBILES” από κάτω. Η Γαλλική γλώσσα επιλέχθηκε σκόπιμα ώστε να αναβιώνει τις Γαλλικές καταβολές της μάρκας και να δηλώσει ότι η DS ανήκει στην κατηγορία των κορυφαίων, από άποψη τεχνογνωσίας, μοντέλων. Η DS επέλεξε επίσης τη Διεθνή έκθεση της Γενεύης για ν α παρουσιάσει το σλόγκαν της νέας της εταιρικής ταυτότητας, το “SPIRIT OF AVANT-GARDE”. Το συγκεκριμένο σλόγκαν εκφράζει και τις διεθνείς φιλοδοξίες της μάρκας DS. Αντανακλά μία φιλοσοφία που οδηγεί τη μάρκα στο δρόμο της προσφοράς αυτοκινήτων με ιδιαίτερο στυλ, εξελιγμένη τεχνολογία, μεγάλη σημασία έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, που προσφέρουν ταυτόχρονα απαράμιλλες συνθήκες άνεσης. Το σλόγκαν “SPIRIT OF AVANT-GARDE” αποτελεί επίσης και στάση ζωής για τη DS. Πρόκειται για ένα είδος πρόσκλησης σε εκείνους που μοιράζονται το ίδιο όραμα αισιοδοξίας, και διαθέτουν το ίδιο «avant-garde πνεύμα».

 

ΝΕΑ DS 5: Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΚΑΣ DS

Tί καλύτερο από ένα αυτοκίνητο για να μετουσιώσει την υπογραφή “SPIRIT OF AVANT-GARDE” ; Όσοι επισκεφθούν την έκθεση της Γενεύης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, σε αποκλειστική παγκόσμια πρώτη, το νέο DS 5 – τη ναυαρχίδα της μάρκας – που περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας της μάρκας DS, όπως είναι το νέο εμπρός μέρος, (DS Wings), αλλά και άλλα ακόμα χαρακτηριστικά που κάνουν τη DS να ξεχωρίζει! Με τον avant-garde σχεδιασμό της, τις δυναμικές επιδόσεις, το εκλεπτυσμένο στυλ, την προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, και την τεχνολογία αιχμής, το νέο DS 5 συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία των μοντέλων DS του σήμερα, αλλά και του αύριο.

Το εμπρός μέρος του DS 5 εκφράζει το κύρος και την προσωπικότητα, συμβαδίζοντας απόλυτα με την premium τοποθέτηση της μάρκας. Οι προβολείς LED, η κάθετη μάσκα, και το σκαλιστό σήμα στο κέντρο της, είναι μερικά ακόμα από τα στοιχεία της εντυπωσιακής εμφάνισης του μοντέλου. Η μάσκα με το κωδικό όνομα ‘DS Wings’, είναι ένα είδος φόρου τιμής στα ιστορικά μοντέλα DS.

Στο εσωτερικό, το “cockpit” του οδηγού διαθέτει τελευταίας γενιάς οθόνη αφής 7”, η οποία εξασφαλίζει την πρόσβαση σε μία πληθώρα διαδικτυακών υπηρεσιών. Από την ημέρα του λανσαρίσματος, ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα επιλογής από μία γκάμα 5 κινητήρων υψηλών επιδόσεων, που συνδυάζουν την ισχύ (έως 400 Nm ροπής ανάλογα με τον κινητήρα), και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον (εκπομπές CO2 100 ή 90 g/km, ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα).

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, και σε συνδυασμό με τις κλασικές αξίες μίας DS όπως το ‘avant-garde design’ και η προσοχή στην τελευταία λεπτομέρεια, το νέο DS 5 δίκαια φέρει τον τίτλο της ναυαρχίδας της μάρκας DS.

 

DS 5 MOON DUST: ΕΝΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ DS 5!

 

Η νέα επιβλητική μάσκα της DS Moon Dust, έρχεται σε αρμονική αντίθεση με το ματ γκρι του αμαξώματος, και τα ειδικής υφής χρωμιωμένα διακοσμητικά. Ειδικά τα εμπρός διακοσμητικά έχουν μία εξαιρετικά αστραφτερή απόχρωση χρωμίου, και δημιουργούν έντονη αντίθεση με το ‘σκούρο χρώμιο’ των υπόλοιπων σχεδιαστικών τμημάτων.

Στην ενίσχυση της, από κάθε άποψη, δυναμικής εμφάνισης του μπροστινού μέρους συμβάλλει και η εξαγωνική μάσκα (DS Wings), που είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να προβάλλει την εικόνα του κεντρικά τοποθετημένου σήματος της DS. Το διακριτικό της περίγραμμα, ακολουθούν αισθητικά και οι δύο φωτιζόμενες λωρίδες στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων.

Το DS 5 Moon Dust διαθέτει επίσης και ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο εσωτερικό, που καλωσορίζει τους επιβάτες σε έναν κόσμο με φινίρισμα παγκόσμιας κλάσης. Οι ταπετσαρίες έχουν κατασκευαστεί με τις παραδοσιακές μεθόδους κατεργασίας του δέρματος, ενώ κορυφαίας ποιότητας είναι και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό του DS 5 Moon Dust, από το κερωμένο καφέ δέρμα με τις εμφανείς ραφές, τις επενδύσεις των θυρών από μεταξωτό ύφασμα, και τα διακοσμητικά πάνελς από μασίφ έβενο Μαδαγασκάρης, συναγωνίζονται τα επίπεδα διακόσμησης ακόμα και των πιο πολυτελών σπιτιών.

Το DS 5 Moon Dust κινεί ένας υβριδικός κινητήρας diesel.

 

DS 21 PALLAS ΜΟΝΤΕΛΟ 2015: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η DS 21 Pallas του 2015 είναι ένα εκθεσιακό πρωτότυπο/φόρος τιμής στην ιστορία της DS του 1955. Το εμβληματικό αυτό μοντέλο, που γιορτάζει φέτος τα 60 του χρόνια, είναι η κληρονομιά από την οποία αντλεί την έμπνευσή της η σημερινή μάρκα DS. Το προσωπικό στο σχεδιαστικό κέντρο της DS, “αναβίωσε” μία DS 21 Pallas χρησιμοποιώντας την ιδέα συνύπαρξης σε ένα μοντέλο, του ένδοξου παρελθόντος με το σήμερα. Το μοντέλο που παρουσιάζεται στη Γενεύη είναι βαμμένο σε έντονη μπλε απόχρωση, όπως θα είναι και το χρώμα λανσαρίσματος της νέας DS 5, και διαθέτει δερμάτινο εσωτερικό, όπως ακριβώς και τα σημερινά μοντέλα DS.

 

DIVINE DS: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ DS

Concept_car-Divine-ds-exterior

Στην Γενεύη, με την Divine DS, παρουσιάζεται επίσης και μία πρόγευση των μελλοντικών DS. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην έκθεση του Παρισιού το 2014, επικεντρώνεται στο DNA της μάρκας, και αντιπροσωπεύει το μέλλον της.

Σχεδιασμένη και κατασκευασμένη στο Παρίσι, η συγκεκριμένη στιλιστική πρόταση είναι ένας συνδυασμός κομψότητας και τεχνολογίας. Αξίζει να παρατηρήσει κανείς την κομψή σιλουέτα του 4θυρου αμαξώματος, τις απαλές αλλά και δυναμικές σχεδιαστικές του γραμμές, και τις ιδιαίτερες γραφικές λεπτομέρειες. Μοναδικό και εξόχως τολμηρό είναι επίσης και το φινίρισμα στο εσωτερικό του. Η προχωρημένη τεχνολογία της Divine DS περιλαμβάνει προβολείς με λέϊζερ, γρίλιες στο πίσω παράθυρο που μπορούν να ανυψωθούν βελτιώνοντας την αεροδυναμική, κάμερα για έλεγχο πίσω από το αυτοκίνητο, καθώς και ένα μοναδικό σε εμφάνιση ψηφιακό ταμπλό.

Η Divine DS εγκαινιάζει την ιδέα του “Hypertyping” προσφέροντας τρείς εναλλασσόμενες μεταξύ τους επιλογές για τον εσωτερικό διάκοσμο, με την κάθε μία να διαθέτει τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα: “Parisian Chic”, “Male” και “Fatal Punk”.

 

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Δεν θα ήταν δυνατόν μοντέλα με τόσο εξελιγμένη τεχνολογία όπως οι DS, να μην προσφέρουν στον χρήστη τους, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της δικτύωσης και των διαδικτυακών υπηρεσιών.

Όλα τα μοντέλα DS, θα εφοδιάζονται από το 2ο εξάμηνο του 2015, με νέα οθόνη αφής. Η συγκεκριμένη οθόνη στη νέα DS5 είναι συμβατή με το νέο σύστημα Mirror Screen, που παρέχει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με συμβατές συσκευές κινητών τηλεφώνων και εμφάνιση στην οθόνη του αυτοκινήτου, χωρίς να χρειάζεται η χρήση της συσκευής. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο αμέσως μετά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου.
Το σύστημα DS Connect Box. Πρόκειται για μία εξαιρετικά καινοτόμο λύση παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, που εξελίχθηκε για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών της μάρκας, σε τομείς όπως η ασφάλεια, η οικονομία χρόνου και η ευχαρίστηση. Το σύστημα λειτουργεί μέσω μίας ειδικής μονάδας μέσα στο αυτοκίνητο, και παρέχει 4 είδη υπηρεσιών :
Πακέτο SOS & Assistance: αυτόματη πραγματοποίηση κλήσης επείγουσας ανάγκης ή άμεση επικοινωνία με την υπηρεσία παροχής βοήθειας, με το πάτημα του πλήκτρου SOS.
Πακέτο Monitoring : εικονικό ημερολόγιο συντήρησης (αυτόματη παρακολούθηση διανυθέντων χιλιομέτρων και υπενθυμίσεις συντήρησης), και συμβουλές για οικονομική οδήγηση, με βάση τις τεχνικές πληροφορίες που μεταδίδονται από το ίδιο το αυτοκίνητο.
Πακέτο Mapping : εντοπισμός της θέσης του οχήματος (σε παρκινγκ πχ), αποστολή και λήψη μηνυμάτων μέσω e-mail κατά την είσοδο ή έξοδο από συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή (πχ ενημέρωση συγγενών και οικογένειας ότι πλησιάζετε στον προορισμό σας).
Πακέτο Tracking : σε περίπτωση κλοπής, αποστέλλεται αυτόματα στην αστυνομία η ακριβής θέση του αυτοκινήτου .