DS 4: Η προηγμένη τεχνολογία και η Γαλλική τεχνογνωσία σε απόλυτη αρμονία

Χαράζοντας το δρόμο για μία νέα καινοτόμα γενιά αυτοκινήτων της DS Automobiles, οι σχεδιαστές μας προχώρησαν στην κατασκευή του απόλυτα εκλεπτυσμένου και ασυμβίβαστα κομψού νέου μοντέλου της, του DS 4, χρησιμοποιώντας μία πρωτοποριακή πλατφόρμα η οποία ενσαρκώνει την υπεροχή της Γαλλικής “Avant-garde” τεχνολογίας ενσωματώνοντας νέες μοναδικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Κορυφαία η τεχνολογία η οποία θα συναντάται στο συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο θα διατίθεται στην αγορά το 2021.

Το μέλλον είναι εδώ

Το νέο DS 4 αποτελεί τον προάγγελο μίας νεοσύστατης φιλοσοφίας, η οποία φέρει το όνομα “Επαυξημένη τεχνολογία” (“Augmented technology”) και η οποία αποτελείται από τον απόλυτο συνδυασμό της τεχνολογίας αιχμής και της επαυξημένης πραγματικότητας.  Τόσο η μέγιστη απόλαυση της οδηγικής εμπειρίας, όσο και η εξασφάλιση της κορυφαίας ασφάλειάς σας, γίνονται πραγματικότητα. Μεγαλύτερη οικονομία, περισσότερη δικτύωση και καινοτομία, είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που ενσαρκώνονται.

Οδηγός και αυτοκίνητο σε ένα σώμα

Σας παρέχεται η δυνατότητα να εκμεταλλευθείτε στο έπακρο κάθε σας ταξίδι, καθώς η θέση οδήγησης του νέου DS 4 σας προσφέρει μία μοναδική και ταυτόχρονα συναρπαστική εμπειρία.

DS HEAD UP DISPLAY ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ

Για μοναδική εικόνα του δρόμου

Η διευρυμένη οθόνη Head-up Display αποτελεί ένα βήμα προς την επαυξημένη πραγματικότητα. Η ψηφιακή προβολή όλων των απαραίτητων πληροφοριών στο παρμπρίζ, συντελούν ώστε να μην χρειάζεται να τραβήξετε το βλέμμα σας από το δρόμο, στοιχείο που ενισχύει την ενεργητική σας ασφάλεια.

ΣΥΣΤΗΜΑ DS IRIS

Τα χειριστήρια ακούν τη φωνή σας

Το ΣΥΣΤΗΜΑ DS IRIS είναι το νέο μας ευφυές και διαισθητικό σύστημα αναγνώρισης φωνητικών εντολών. Ένας πραγματικός προσωπικός βοηθός που αντιλαμβάνεται τις εντολές σας, εκτελώντας τες, όταν και όποτε εσείς το θελήσετε.

DS SMART TOUCH

DS SMART TOUCH

Όλες οι συντομεύσεις στα δάχτυλά σας

Ενεργοποιήστε με μία απλή κίνηση, όλες τις βασικές λειτουργίες του συστήματος, χωρίς να χρειάζεται να τραβήξετε το βλέμμα σας από το δρόμο, λόγω του συστήματος DS SMART TOUCH. Ιδανικά τοποθετημένη σε απόσταση ενός χεριού, η οθόνη αφής ανταποκρίνεται σε κάθε σας κίνηση αναγνωρίζοντας κινήσεις όπως το zoom in, zoom out ακόμα και την πληκτρολόγηση.

DS SMART TOUCH

Στην DS Automobiles, η εξασφάλιση της μέγιστης οδηγικής εμπειρίας και της κορυφαίας ασφάλειάς σας, αποτελούν το επίκεντρο όλων των στρατηγικών ενεργειών μας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο εξελίξαμε και ενσωματώσαμε την πιο πρόσφατη και ανανεωμένη τεχνολογία υποβοήθησης οδήγησης στο νέο DS 4.

DS DRIVE ASSIST 2.0

Μία νέα γενιά οδήγησης

Το DS DRIVE ASSIST 2.0 εμπλουτίζει την εμπειρία της αυτόνομης οδήγησης, καθώς περιλαμβάνει ένα ημι-αυτόνομο σύστημα αλλαγής λωρίδας προσαρμόζοντας την ταχύτητά σας στις στροφές, σε συνάρτηση με τις πινακίδες οδικής σημάνσεως. Με τη βοήθεια των αισθητήρων του, το σύστημα με το εμπρός ραντάρ Lidar (Light Detection And Ranging), τα ραντάρ στις γωνίες του αυτοκινήτου, την κάμερα στην κορυφή του παρμπρίζ, και τη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης, αναλύει τα δεδομένα τα οποία λαμβάνει “διαβάζοντας” το δρόμο τοποθετώντας το αυτοκίνητο ανάλογα με τον περιβάλλοντα χώρο.

DS MATRIX LED VISION

Υψηλής τεχνολογίας φωτιστική υπογραφή

Τα τελευταίας γενιάς, λεπτότερα και πιο μοντέρνα φωτιστικά σώματα DS MATRIX LED VISION του νέου DS 4, διαθέτουν φωτεινή δέσμη τεχνολογίας Matrix και Δυναμικό Φωτισμό της στροφής. Οι δέσμες τους διαβάζουν απόλυτα το περιβάλλον και αυτό-προσαρμόζονται, καθιστώντας εφικτή την οδήγηση με τη μεγάλη σκάλα των φώτων, χωρίς να ενοχλούνται οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου.

DS COMFORT & CARE

Καινοτομίες για απόλυτη εξασφάλιση στην οδήγηση

Ανακαλύψτε τις τελευταίες τεχνολογίες που φέρει το νέο DS 4, για αναβαθμισμένη εμπειρία οδήγησης και εξαιρετική ασφάλεια στα ταξίδια, από το 2021.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

Προβλέποντας το δρόμο

To προηγμένο σύστημα DS ACTIVE SCAN SUSPENSION εντοπίζει κάθε ατέλεια της επιφάνειας του οδοστρώματος. Η τοποθετημένη κάμερα πίσω από το παρμπρίζ, η οποία είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένη με τον εμπρόσθιο και τον οπίσθιο άξονα μαζί με αισθητήρες ύψους και επιταχυνσιόμετρα, αναλύουν τις συνθήκες του δρόμου και τις αντιδράσεις του νέου DS 4 μεταφέροντας τα δεδομένα σε ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου σε πραγματικό χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι η άμεση προσαρμογή της ανάρτησης, επιτυγχάνοντας εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και κορυφαία ευελιξία και άνεση.

DS NIGHT VISION

Απόλυτη ορατότητα στο σκοτάδι

Εξασφαλίζοντάς σας βέλτιστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας, το DS NIGHT VISION σας προσφέρει καλύτερη ευκρίνεια του δρόμου και των κινδύνων του. Μια υπέρυθρη κάμερα τοποθετημένη στη μάσκα του νέου DS 4, διερευνά και εντοπίζει πεζούς και εμπόδια έως και 200 μέτρα μακριά, ενώ παράλληλα η απεικόνισή τους πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής οθόνης. Μέσω του συστήματος αυτού σας παρέχεται η δυνατότητα να αντιδράσετε εγκαίρως. Ένα πραγματικό πλεονέκτημα ασφάλειας που σας προσφέρει μία ξεκούραστη οδήγηση, ακόμη και σε απόλυτο σκοτάδι.

E-TENSE

E-TENSE

Η “βιώσιμη μετακίνηση” στο επίκεντρο

Για την κατασκευή του νέου DS 4, οι μηχανικοί μας βασίστηκαν σε μια πολύ πιο αποτελεσματική πλατφόρμα, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σχεδιασμού και της απόδοσης του νέου μοντέλου. Σχεδιασμένο για να ενσωματώσει την τελευταία γενιά του υβριδικού συστήματος κίνησης E-TENSE plug-in, η οποία συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 180 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, από το 2021, το νέο μοντέλο επιτυγχάνει εκπληκτική απόδοση και μοναδική ευελιξία οδήγησης: αυτονομία έως και 50 χιλιόμετρα σε αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση (συνδυασμένος κύκλος WLTP), χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο τόσο η χρηστικότητα, όσο και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ.