June 1, 2016

Η DS TIMATAI ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Η DS TIMATAI ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ο Jean-Eric Vergne, ο Γάλλος οδηγός της αγωνιστικής ομάδας DS Virgin Racing, έγινε ο ήρωας των Γάλλων καθώς κατάκτησε τη 2η θέση στον αγώνα του πρωταθλήματος Formula E που διεξήχθη για 1η φορά στο Παρίσι.

Σήμερα, και οι δύο οδηγοί της DS Virgin Racing εντυπωσίασαν τόσο στα δοκιμαστικά όσο και στις κατατακτήριες, όπου ο Sam Bird ξεκίνησε από την Pole Position και ο Jean-Eric Vergne από την 3η θέση.

Καθώς τα αυτοκίνητα έχουν πάρει εκκίνησης και περιμένουν να σβήσουν και τα 5 φώτα, οι προσδοκίες της ομάδας DS Virgin Racing garage, είναι πολύ ψηλές. Δυστυχώς όμως το αυτοκίνητο του Bird ξεκίνησε με υπερβολικό σπινάρισμα με αποτέλεσμα, πριν από την πρώτη στροφή, να χάσει την 1η θέση από τον Di Grassi που ακολουθούσε.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε και ο Vergne προσπερνώντας τον teammate του με μία τολμηρή κίνηση, φτάνοντας πίσω από τον Di Grassi.
Ο Di Grassi άρχισε σιγά σιγά να αυξάνει τη διαφορά του καθώς ο Bird και ο Vergne συνέχιζαν την ενδοοικογενειακή μάχη για τη δεύτερη θέση. Και οι δύο οδηγοί της DS Virgin Racing συνέχισαν και στον επόμενο γύρο, σε αυτό τον πολύ κλειστό σχηματισμό, γράφοντας τον ίδιο ακριβώς χρόνο. Ο Bird προσπάθησε να περάσει Vergne καθώς τα δύο αυτοκίνητα έβγαιναν από τα πιτς, κόβοντας μάλιστα και την αναπνοή των μηχανικών καθώς έφτασαν μία ανάσα από την επαφή. Ευτυχώς, το απέφυγαν και συνέχισαν από τις θέσεις που είχαν πριν μπουν στα πιτς.
Στους επόμενους γύρους ο Sebastien Buemi άρχισε σιγ-σιγά να ανεβαίνει από την 8η στην 4η θέση, κολλώντας πίσω από τον Bird και διεκδικώντας για αρκετούς γύρους την 3η θέση. Ο Buemi προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το Fanboost για να κλέψει θέση, αλλά ο Bird την υπερασπίστηκε θαυμάσια, ενώ ο Vergne εξακολουθούσε να βρίσκεται στην 2η.
O Bird κρατούσε ενώ απέμεναν 6 ακόμα γύροι, όταν τελικά πλησιάζοντας την πρώτη στροφή και προσπαθώντας να υπερασπιστεί τη θέση του, έχασε τη γραμμή του φρενάροντας πολύ αργά και συνέχισε ευθεία. Μετά από θεαματικό «ντόνατ» και χωρίς να τραυματίσει το αυτοκίνητο, ξαναμπήκε στην πίστα, είχε όμως ήδη πέσει στην 6η θέση, καθώς μπροστά του είχαν περάσει ο Buemi, ο Nicolas Prost και ο Stephane Sarrazin.
Ο Vergne κράτησε τη 2η θέση μέχρι τη διακοπή του αγώνα πίσω από το safety car λόγω ατυχήματος που είχε προηγηθεί. Η ομάδα ήλπιζε ότι ο αγώνας θα ξαναρχίσει, με τον Vergne έτοιμο να κυνηγήσει την πρώτη θέση, αλλά δυστυχώς το αυτοκίνητο που προκάλεσε το ατύχημα δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί από την πίστα και έτσι ο αγώνας τελείωσε και ο Vergne τερμάτισε τελικά 2ος.
“Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα και τη DS στον εντός έδρας αγώνα. Είχα μία αρκετά περίπλοκη σεζόν και η ομάδα έδειξε μεγάλη υπομονή με εμένα, θα ήθελα να τους το ανταποδώσω, και αυτό ακριβώς έκανα σήμερα. Το ότι ανέβηκα στο βάθρο σήμερα είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για εμένα.”
Παρά το γεγονός ότι ο Bird δεν κατάφερε τελικά να ανέβει στο βάθρο, χάρηκε για τον teammate του, κατανοώντας πόσο σημαντική είναι η 2η θέση στον αγώνα της πατρίδας σου και υποσχέθηκε καλύτερη εμφάνιση στον αγώνα του Βερολίνου που ακολουθεί. “Είμαι χαρούμενος για τον Jev, που πραγματικά το άξιζε. Με τις επιδόσεις μας αποδείξαμε για ακόμα μία φορά ότι παραμένουμε ανταγωνιστικοί και αισθάνομαι σίγουρος για τον επόμενο αγώνα στο Βερολίνο.”
Ο επικεφαλής της ομάδας Alex Tai μίλησε για τα σημαντικά οφέλη της συνεργασίας με την Παριζιάνικη DS Automobiles, προσθέτοντας : “Η DS έφερε στην ομάδα μας ένα διαφορετικό επίπεδο αριστείας και είμαστε περήφανοι που και οι δύο οδηγοί μας συναγωνίζονταν για μία θέση στο βάθρο σε ολόκληρη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα. Παρότι είμαι λίγο απογοητευμένος με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα για το άλλο μας αυτοκίνητο, είμαι ευχαριστημένος για τον Jev και τη DS. που κατάφεραν να φύγουμε από το Παρίσι με αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος στη Γερμανία.”
Ο Yves Bonnefont, δ/νων σύμβουλος της DS, δήλωσε και αυτός ενθουσιασμένος με την επίδοση της ομάδας DS Virgin Racing. “Δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο. Μία φανταστική, αξέχαστη στιγμή για όλους μέσα στην ομάδα DS Virgin Racing. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για αυτό το αποτέλεσμα, που είναι μία μεγάλη στιγμή ικανοποίησης για κάθε εμπλεκόμενο. Μπράβο και στους δύο οδηγούς μας, τους δύο ταλαντούχους άνδρες που απέδειξαν το ταλέντο της ομάδας μέσα στην πόλη που γεννήθηκε η μάρκα. ”
Επόμενη στάση του πρωταθλήματος Formula E, στη Γερμανική πρωτεύουσα στις 21 Μαΐου.