February 20, 2019

Η DS TECHEETAH ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η DS TECHEETAH ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Marrakech, 12 Ιανουαρίου 2019

Ο αγώνας για το πρωτάθλημα ABB FIA Formula E του 2019 στο Marrakesh ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Jean-Éric Vergne που εκκίνησε στη 2η θέση και άρχισε να κυνηγά την 1η θέση αμέσως μετά την πρώτη στροφή. Δυστυχώς όμως, η προσπάθεια ήταν τόσο έντονη που οδήγησε το Γάλλο σε μία έξοδο. Αυτή η ατυχία δεν στάθηκε εμπόδιο για τον πρωταθλητή της Formula E ό οποίος κέρδισε σιγά σιγά το χαμένο έδαφος καταφέρνοντας να τερματίσει τελικά στην 5η θέση της γενικής.

Ο André Lotterer δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και μετά από άσχημη εμφάνιση στα προκριματικά, ξεκίνησε τον αγώνα από την 20η θέση. Παρόλα αυτά όμως, κάνοντας μία πολύ καλή εκκίνηση εκείνος κατάφερε μόλις μετά τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου, να αναρριχηθεί στην 14η θέση, και λίγο πριν τη συμπλήρωση του μισού αγώνα να φτάσει στην 8η θέση.

Με αποστολή τους την αναρρίχηση σε ακόμα ψηλότερες θέσεις, ο Jean-Éric και ο André, δέκα λεπτά πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, βρέθηκαν τελικά στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Περιμένοντας με ανυπομονησία το Safety Car και λίγα μόλις λεπτά να απομένουν για το τέλος του αγώνα, και οι δύο οδηγοί ενεργοποίησαν για δεύτερη φορά το ATTACK MODE με στόχο να είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα στον τελευταίο γύρο.
Με τους 8 πολύτιμους βαθμούς ο André έφτασε συνολικά τους 19 και ανέβηκε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, πίσω ακριβώς από τον team-mate του, Jean-Éric ο οποίος με 28 βαθμούς βρίσκεται στην 3η θέση.
Με τους 18 σημερινούς βαθμούς, η DS TECHEETAH μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά και πηγαίνει πλέον στον επόμενο αγώνα στο Santiago με 7 βαθμούς διαφορά από την επόμενη ομάδα.

Jean-Éric Vergne #25: “Τα πράγματα σήμερα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Σαν οδηγοί αγώνων βλέπουμε πάντα την… «ανοιχτή πόρτα» και την κυνηγάμε. Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι ήταν αδύνατο να «χωθώ» εκεί και έτσι προτίμησα να γυρίσω το αυτοκίνητο καθώς δεν ήθελα να χτυπήσω με τον Sam και να του καταστρέψω τον αγώνα του. Σήμερα ήταν το λάθος μου, αλλά αν αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει στη Formula E μέχρι τώρα, και εξακολουθώ να είμαι στην 5η θέση, υπάρχουν ακόμα πολλά για να με κάνουν να είμαι ευχαριστημένος. Τελικά, προσπέρασα 15 αυτοκίνητα και βρέθηκα 16 δευτερόλεπτα πίσω από τους πρωτοπόρους  φτάνοντας μάλιστα αυτή τη διαφορά στα 4δλ. στους τελευταίους γύρους, γεγονός που δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες της ομάδας μας.”

Mark Preston, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας DS TECHEETAH : “Καταπληκτική οδήγηση και από τους δύο οδηγούς μας σήμερα. Το να βλέπεις και τους δύο οδηγούς μας να τερματίζουν από τις πίσω θέσεις στην πρώτη 6άδα, φανερώνει το πάθος και τη δύναμη των αυτοκινήτων μας και πόσο αστέρια οδηγούς διαθέτουμε. Στο τέλος καλύψαμε κατά το ήμισυ τη διαφορά από τους πρώτους, και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.

“Είναι κρίμα που δεν καταφέραμε να νικήσουμε σήμερα αλλά μαζέψαμε μερικούς πολύτιμους βαθμούς και ξέρουμε πολύ καλά από την προηγούμενη σεζόν, ότι το παιχνίδι των βαθμών παίζεται στη διάρκεια και έτσι μόνο κερδίζεις το πρωτάθλημα. Αυξήσαμε κατά 7 ακόμα βαθμούς τη διαφορά μας από τον πλησιέστερο αντίπαλό μας στο πρωτάθλημα και είμαστε έτοιμοι για έναν ακόμα επιτυχημένο αγώνα στο Santiago”.

Xavier Mestelan Pinon, επικεφαλής της DS Performance: “Έχουμε εδραιώσει το προβάδισμά μας στην κατάταξη των ομάδων και επιβεβαιώσαμε την εξαιρετική απόδοση της DS E-TENSE FE19, που επιβραβεύει τις τεχνικές επιλογές που κάναμε. Συγχαρητήρια στον Jean-Éric και στον André που πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό ‘comeback’ σήμερα! Βρισκόμαστε μέσα στο κυνήγι και των δύο τίτλων σε αυτό το καταπληκτικό πρωτάθλημα, και αυτό είναι που μετράει στο τέλος.”