ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Τρείς μήνες μετά την παρουσίαση στην έκθεση του Παρισιού, η DS 19, τον Ιανουάριο του 1956 κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο περίφημο Monte-Carlo Rally.Ο τερματισμός βρήκε την DS στην 7η θέση της γενικής και στην 1η θέση στην κατηγορία 1300-2000κ.εκ. Ήταν η κορυφαία θέση για Γαλλικό αυτοκίνητο μέχρι εκείνη την εποχή.
Και τα έξι αυτοκίνητα που ξεκίνησαν τον αγώνα τερμάτισαν.

ΈΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΓΩΝΩΝ

Το 1959 η ομάδα των Coltelloni-Alexandre-Desrosiers έφερε μία ID 19 στην πρώτη θέση της γενικής. Την ίδια χρονιά, η μάρκα κατάκτησε τον τίτλο των κατασκευαστών. Για πολλά ακόμα χρόνια τα αυτοκίνητα της μάρκας τερμάτιζαν πάντα σε ψηλές θέσεις, σε όποιον αγώνα και να λάμβαναν μέρος.

 

MONTE-CARLO RALLY CHAMPION

Odyssey-Competition_Rallye-de-Monte-Carlo-1963Το 1966, ήταν η σειρά μίας DS 21 με πλήρωμα του Φιλανδούς Pauli Toivonen-Ensio Mikander να κερδίσει το Monte-Carlo Rally. Ένα πρότυπο άνεσης στον ανοιχτό δρόμο, μπορεί να είναι και ένα θαυμάσιο αυτοκίνητο αγώνων!

 

Ο SÉBASTIEN LOEB ΣΤΟ RALLYE MONTE-CARLO ΤΟΥ 2015 ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΙΑΣ DS 3 WRC

Odyssey_Competition-ds3Εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητές και επτά φορές νικητές του Ράλι Monte-Carlo, οι Sébastien Loeb και Daniel Elena είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις ειδικές, στο τιμόνι μίας DS 3 WRC στο Ράλι Monte-Carlo, τον αγώνα που ανοίγει το WRC του 2015. Αυτή μοναδική εμφάνιση στον ίδιο φημισμένο αγώνα του ημερολογίου του WRC, θα υποστηρίξει και το λανσάρισμα της μάρκας DS.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΡΚΑΣ DS & VIRGIN RACING ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FORMULA E

“Η αγωνιστική ομάδα Virgin Racing Formula E team, του Sir Richard Branson, και η μάρκα DS, που εκπροσωπείται από τον Διευθύνοντα σύμβουλό της, Yves Bonnefont, ανακοίνωσαν τον Ιούνιο του 2015 μία νέα συνεργασία που υλοποιείται με τη μορφή της αγωνιστικής ομάδας DS Virgin, για τη σεζόν 2015/16 του πρωταθλήματος FIA Formula E. Η νέα αυτή συνεργασία αφορά το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της DS, που ασχολείται με την έρευνα και εξέλιξη αγωνιστικών αυτοκινήτων, και της Virgin Racing Engineering που ασχολείται με τη στρατηγική σχεδιασμού αγωνιστικών οχημάτων. Στόχος του εγχειρήματος είναι η παροχή της υποδομής, της εμπειρίας, ο σχεδιασμός και η ανταλλαγή αγωνιστικών εμπειριών, ώστε να γίνει δυνατή η συμμετοχή και η κατάκτηση Πρωταθλημάτων.

Ο Yves Bonnefont, Δ/νων Σύμβουλος της μάρκας DS,δηλώνει : “Η εμπλοκή της μάρκας DS στο πρωτάθλημα της Formula E από κοινού με την Virgin Racing, είναι απόλυτα συμβατή με το positioning της μάρκας. Μοιραζόμαστε και οι δύο τις ίδιες αξίες που πρεσβεύει η Formula E: avant-garde τεχνολογία και προσέγγιση στο ευρύ κοινό. Οι εμπειρίες που θα αποκομίσουμε από τους αγώνες, είναι καθοριστικής σημασίας μεγέθη για τη βελτίωση των τεχνολογιών στον τομέα της άμεσης εξυπηρέτησης του κοινού μας.”